Bahreyn’den İsrail’e davet

Bahreyn’den İsrail’e davet

Netanyahu Arap ülkelerini ziyarete hazırlanırken Bahreyn de İsrail ekonomi bakanını uluslararası konferansa davet etti. 

170 ülke katılacak

İsrail Ekonomi Bakanı Eli Cohen’in önümüzdeki Nisan ayında Bahreyn’de düzenlenecek uluslararası konferansa katılmak üzere davet aldığı açıklandı. İşgal rejimi televizyonu konuyla ilgili yayınladığı haberde, konferansta üç gün boyunca iş yerlerine destek ve ekonomik kalkınmanın güçlendirilmesi yollarının konuşulacağını, konferansa 170 ülkeden yetkililerin ve girişimcilerin katılacağını söyledi.

Sudan yalanladı

Bu arada, işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail’i ziyaret eden Çad Devlet Başkanı İdris Debi’ye yakın gelecekte daha çok Arap ülkesini ziyaret etmeyi beklediğini söylediği aktarıldı. Netanyahu’nun açıklamasından sonra İsrail medyasında adının açıklanmasını istemeyen bir yetkiliye dayandırılan ve Netanyahu’nun bir sonraki ziyaretini Sudan’a gerçekleştireceğini öne süren haberler yayınlandı. Sudan ise haberi yalanladı.

Gizli ziyaretler iddiası

Bu arada, işgal rejimi televizyonu 1’inci kanalı, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben Şabat’ın işgal rejimiyle diplomatik ilişkileri bulunmayan birçok Arap ve İslam ülkesini gizlice ziyaret ettiğini öne sürdü.

İsrail’in Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilcisi Danny Danon da Netanyahu’nun son günlerde birçok Arap ve İslam ülkesi lideriyle görüştüğünü ve işgal rejimiyle söz konusu ülkeler arasında diplomatik ilişkiler kurulması konusunu ele aldığını söyledi.

İsrail’in Arap ülkelerinden sadece Ürdün ve Mısır’la resmi diplomatik ilişkileri bulunuyor. Fakat Netanyahu son dönemde İsrail’in İran’a karşı doğal müttefik kabul ettiği Körfez ülkeleriyle ilişkilerinin güçlendiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *