Krizlerin amacı “İslam’ı tasfiye” etmek mi?

Krizlerin amacı “İslam’ı tasfiye” etmek mi?

AKP İstanbul eski milletvekili Metin Külünk, Türkiye’de yaşanan temel krizlerin sebebinin sadece ekonomik sebepler olmadığını ileri sürerek “İslam’ı tasfiye etmek istiyorlar” dedi.

Çorum Belediyesi tarafından “Küresel Kıskaçtaki Türkiye” konulu konferans gerçekleştirildi. Önceki akşam Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Belediye Başkanı Zeki Gül, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Çorum Hakimiyet gazetesinden M.Burak Yalçın’ın haberi

‘ÇORUM’DA HER YIL HİTİT KONGRESİ YAPILMALI’

Başkan Gül’den sonra programa konuşmacı olarak katılan AK Parti eski İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Çorum’un 4 bin yıllık bir tarihin vatanı olduğunu belirterek, “Hattuşa’ya gittim. Bu tarih bir başka ülkede olsaydı herhalde o bölgenin tarih ve kültür üzerinden ve bunu bir turizme dönüştürerek insanlık için ortak bir paydaya dönüştürme noktasında kıyası kabul edilmeyecek bir yerde olurdu” dedi. Her yıl Çorum’da Hitit Kongresi yapılması gerektiğini savunan Metin Külünk, “Turizminden alması gereken payı hızla yukarı çıkarmalı. Bunun için alt yapının da nihayete ermesi lazım. Bu Çorum’un tek başına yapacağı bir şey değil. Kültür ve Turizm Bakanlığının da bu anlamda Hattuşa’yı bulunduğu noktadan daha iyi bir yere taşıma noktasında özel bir yere strateji geliştirmesi gerektiği kanaatindeyim. Japonlar, Almanlar Hattuşa’yı Hitit’i bizden iyi biliyor. Biz kendi topraklarımızdaki değerin farkında değiliz” ifadelerini kullandı.

‘KRİZLERİN SEBEBİ SADECE EKONOMİK DEĞİL’

Türkiye’de yaşanan temel krizlerin sebebinin sadece ekonomi olmadığını da ifade eden Külünk,”İslam’ı tasfiye etmek istiyorlar. Özellikle bilim dünyasındaki baş döndürücü gelişmeleri kontrol eden kötülüğün emrindeki akıl, bilim dünyasında gerçekleştirdiği büyük değişimler üzerinden Allah’a kafa tutma peşinde. Genetikteki yaşanan gelişmeler, robot ve yapay zeka üzerinden ortaya çıkan sonuçlarla aslında yapmak istedikleri “Allah’a sen gökyüzünden yeryüzüne karışamazsın. Yeryüzünün hükümranı biziz” deme noktasında yeryüzünde ekonomik, siyasi, askeri anlamda ele geçirdikleri güçle Allah’a meydan okumanın peşindeler. Kendilerinin bu meydan okumasına meydan okuyan Adem’in çocuklarını hiçbir gücüne, çıkışına tahammül etmek istemiyorlar. Onun için son kale Türkiye’dir” diye konuştu.

‘TÜRKİYE DÜŞERSE İSLAM DÜNYASI DÜŞER’

Türkiye’nin düşürüldüğü taktirde İslam dünyasının komple düşürüleceğini de vurgulayan Külünk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin kıskaç içerisinde tutulmasının sebebi budur. Sakın meselelere sadece ekonomik perspektiften, geçiş yollarını kontrol etmek, ticaret yollarını kontrol etmek perspektifinden bakmayın. İşin esasında İslam tasfiye edilmek isteniyor. 1. Dünya Savaşının da stratejik hedefi buydu. 1. Dünya Savaşı bitmedi. 2. Dünya Savaşı bitti. 1. Dünya Savaşı’nın hedefi doğrudan İslam’ı tasfiyeydi. Türkiye’yi düşürürlerse İslam dünyasını Türk dünyasını komple düşürecekler. 15 Temmuz’un, 12 Eylül’ün, 27 Mayıs’ın, 12 Mart’ın hedefi bu. Meseleyi salt siyasi, iktisadi gelişmeler üzerinden düşünmeyin. Anadolu’yu düşürürlerse Ortadoğu’yu düşürecekler. Ortadoğu düşerse bunlara itiraz eden bir topluluk kalmayacak.

‘DÜNYANIN PARA SİSTEMİ DEĞİŞECEK’

Dünyanın dokuz stratejik boğazının ikisi bizde. Beraberinde dünyanın yüzde 65-70 enerji kaynaklarının bulunduğu merkezdeyiz. Medeniyetlerin ana rahmiyiz. Türkiye olmadan dünya dengesi oluşmaz. Türkiye olmadan dünya sistemi dengesini bulamaz. Bugün ki kavgada tek kutuplu dünya düzeninden çok kutuplu dünya düzenine geçişin sancılarını yaşıyoruz. Dünyanın para sistemi değişecek. Doların egemenliği yerini çoklu paraya bırakacak. Dünya vergi sistemi inşa edilecek. Dünyada mevcut doların, euronun referans olacak yeni bir para düzeni gelecek ve ABD tek başına egemen olmayacak. Yeni dünyanın dengesi G20 üzerinden vücut bulacak. Bu geçişin ağır sancısını yaşayacağız. 2019, 2020, 2021’li yıllar çok çetin geçecek.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *