Devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti

Devlet erkanı Anıtkabir’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında devlet erkanı, cumhuriyetin ilanının 95’inci yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir özel defterine, “Büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile yüksek yargı temsilcileri, Bakanlar, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanları eşlik etti.

Heyet, Aslanlı Yol’dan geçerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Heyet adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı’nın okunması ile son bulan törenin ardından, Misak-ı Milli kulesine geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk; Cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yıl dönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız. Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere, tüm gazilerimizi saygıyla yadediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bugün Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümünü dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul’daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış Türkiye’nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *