Hamas, Filistinli gruplarla istişarelerini sürdürüyor

Hamas, Filistinli gruplarla istişarelerini sürdürüyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Gazze’deki ofisinde birçok Filistinli grubun temsilcisi ve ulusal isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas, hareketin Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar’ın başkanlık ettiği görüşmeci heyette, yardımcısı Halil El-Hayye ve hareketin Siyasi Birimi üyelerinden birkaç kişiyle Ulusal İlişkiler Dairesi Başkanının yer aldığını belirterek, heyetin ilk görüşmesini Şeyh Nafiz Azzam başkanlığındaki İslamî Cihad Hareketi’nin heyetiyle yaptığını ve görüşmenin beş saat sürdüğünü ifade etti.

Çarşamba günü İslamî Cihad ile görüşen Hamas liderleri, Perşembe günü ise Gazze’yi ziyaret eden Genel Sekreter Mustafa El-Bergusi başkanlığındaki Ulusal Girişim Hareketi heyetini kabul ettiler.

Görüşmelerini sürdüren Hamas, daha sonra Demokratik Cephe Siyasi Birimi üyesi Salih Nasır başkanlığındaki heyetle ve ardından da Halk Cephesi Siyasi Birimi üyesi Cemil Muzhir başkanlığındaki heyetle görüşmeler gerçekleştirdi.

Aynı amaçla Mesarat Merkezi Müdürü D. Hani El-Mısri başkanlığındaki ulusal şahsiyetlerden oluşan bir heyet Hamas lideri Yahya Es-Sinvar’ı ofisinde ziyaret etti.

Hamas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli gruplar ve ulusal şahsiyetlerle yapılan görüşmelerde Bükük Dönüş Yürüyüşlerinin geleceği, kuşatmanın kaldırılması ve bu konuda yapılan çabalar, halkın direnişinin desteklenmesi, başta Yüzyılın Anlaşması olmak üzere Filistin davasını çevreleyen tehlikelerin ele alındığını belirtti.

Hamas açıklamasında ayrıca, hareketin gruplara Kahire görüşmelerinin sonuçlarıyla ilgili bilgi verdiğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *