Ankara’da bir caddeye Malcolm X adı verilecek

Ankara’da bir caddeye Malcolm X adı verilecek

Malcolm X adının başkentte yaşatılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimatla ilgili çalışmaların başladığı bildirildi. Alternatifler arasında ABD’nin Çukurambar’daki yeni büyükelçiliğinin bulunduğu bölge de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 73. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak için gittikleri ABD’nin New York şehrinde Malcolm X’in kızları Qabilah ve İlyasah Şahbaz’la görüşmüşlerdi.

Görüşme sonrası Sabah gazetesine konuşan Malcolm x’in kızı İlyasah, görüşmenin iyi ve keyifli geçtiğini belirterek, “Kendisi beni Türkiye’ye davet etti. Sayın Erdoğan, Ankara’da bir sokağa babamın adını vermeyi planladığını söyledi ve bizi sokağın açılışına davet etti. Muhtemelen bu, bu sene içerisinde gerçekleşecek” ifadelerini kullanmıştı.

Sabah gazetesinden Aykut Gören’in haberine göre, Erdoğan’ın talimatının ardından harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte Malcolm X’in adının verilebileceği en uygun yerle ilgili çalışma başlattı. Şu an için 3-4 yer belirleyen Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki Belediye Meclisi’nde Malcolm X’in adını bu alternatiflerden birine resmen vermesi bekleniyor. Malcolm X Caddesi olması planlanan alternatif noktalardan birinin ise ABD Büyükelçiliği’nin yeni inşaatının yükseldiği Çukurambar’daki bir nokta olduğu öğrenildi. Konunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Malcolm X, 19 Mayıs 1925’te Nebraska eyaletinin Omaha şehrinde dünyaya gelmişti. Asıl adı Malcolm Little’dır. Müslüman olduktan sonra Malik El Şahbaz adını alan Malcolm X hem Türkiye hem de dünya müslümanları için sembol isimlerden biri olmuştu. Malcolm X, Harlem’de yaptığı bir konuşma sırasında 21 Şubat 1965’te silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *