700 bin genç, ‘oyuncu’ olmak için sırada

700 bin genç, ‘oyuncu’ olmak için sırada

Türkiye’nin değişen toplumsal yapısına ait bir örnek de dizi/film sektöründen gelen rakamlarla ortaya çıktı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörü sayılabilecek Cast ajansları sektöre eleman sağlıyor.

Konuyla ilgili konuşan, bir Cast ajansı sahibinin sözlerini Milliyet’ten Sina Koloğlu köşesine taşıdı. Ajans sayısının 7 bine ulaştığını vurgulayan Cast ajansı sahibi Caner Gül “Genç insanlar, ‘oyuncu olacağım’ diye hayatlarını heba ediyor.”

İŞ ÇIĞRINDAN ÇIKMIŞ DURUMDA

Koloğlu “7 bin Cast ajansı var!” başlıklı yazısının bir bölümünde şunları aktardı:

CNN Türk’te Yargıtay’ın ‘figüran işçidir’ kararı üzerine bir haber ekrandaydı. Cast ajansı sahibi Caner Gül konuşuyordu. Gül, “7 binin üzerinde cast ajansı var. Yaklaşık 700 bin genç, oyuncu olmak için başvuru yapıyor” dedi. Ne o kadar kişi oyuncu olabiliyor ne de bu kadar çok cast ajansı ‘gerçek ajans’ olarak çalışıyor. Bir nevi masaj salonu kıvamı!

Caner Bey, şöyle devam etti: “İş çığrından çıkmış. Özel üniversitelerde ciddi anlamda oyunculuk bölümleri açılıyor. Merdiven altı eğitim kursları var. Kurslar almış başını gidiyor. Genç insanlar, ‘oyuncu olacağım’ diye hayatlarını heba ediyor. Genetik bölümü okumuş, ‘oyuncu olacağım’ diye geliyor.”

“Herkesin Beren Saat gibi şansı yok” diyen Gül, şöyle konuştu: “Onun gibi yüzlerce güzel kız, Kıvanç Tatlıtuğ gibi binlerce yakışıklı çocuk var.” Cast ajansından oyuncu koçluğuna, menajerden basın danışmanına, dizi yapımcısından televizyon yöneticilerine uzanan çok büyük bir halka var. Her halka kendine sıra geldiğinde “Gel kardeşim seni ünlü yapacağım” diyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *