Mısır istihbaratı heyeti Gazze’de Hamas ile görüştü ​

Mısır istihbaratı heyeti Gazze’de Hamas ile görüştü ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderleri ve Gazze’yi ziyaret eden Mısır İstihbaratı heyeti arasındaki beklenen görüşme geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşti.

Hamas liderleriyle Mısır heyetinin görüşmede taraflar arasındaki stratejik ilişkileri, Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehditler ve İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı ele aldıkları belirtildi.

Hamas, cumartesi akşamı konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki heyetin Mısırlı üst düzey yetkililerden oluşan konuk heyeti kabul ettiğini açıkladı.

Bildiride, taraflar arasındaki görüşmenin olumlu bir havada geçtiği ve görüşmede Mısır’ın Filistin’de uzlaşı sağlanması için harcadığı çabaların konuşulduğu ifade edildi.

Bildiride ayrıca görüşmede 2011 anlaşması başta olmak üzere daha önce imzalanan anlaşmalar çerçevesinde görüş alışverişi yapıldığı, Filistin davasının tehlikeli tehditlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.

Görüşmede ayrıca işgal rejimiyle 2014 ateşkes anlaşmasının kalıcı hale getirilmesi için harcanan çabaların ele alındığı kaydedildi.

Hamas liderleriyle Mısır heyetinin Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kaldırma ve Gazze halkının sıkıntılarını hafifletme yollarını derinlemesine tartıştığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *