ABD ziyaret programında iş çevreleri ve kanaat önderleri de var

ABD ziyaret programında iş çevreleri ve kanaat önderleri de var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, 23-27 Eylül 2018 tarihlerinde ABD’ye ziyaret gerçekleştirecek.

New York’ta gerçekleştirilecek BM 73. Genel Kurulu üst düzey görüşmelerinin öncesinde Cumhurbaşkanı, 24 Eylül’de düzenlenecek Küresel Mülteci Mutabakatı Yüksek Düzeyli etkinliğine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birleşmiş Milletler’i Tüm İnsanlarla İlgili Kılmak: Barışçıl, Eşitlikçi ve Sürdürülebilir Toplumlar İçin Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar” temasını taşıyacak 73. Genel Kurul’un ilk günü olan 25 Eylül Salı günü Genel Kurul’a hitap edecek. Ayrıca aynı gün, BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek öğle yemeğine katılacak.

New York’ta bulunacakları sürede, BM Genel Sekreteri’nin yanısıra çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle de biraraya gelecek.

Erdoğan’ın ayrıca medya kuruluşlarının temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *