İngiltere ile ilişkileri yoğunlaştırma çabası

İngiltere ile ilişkileri yoğunlaştırma çabası

Türkiye, ihracatçıların İngiltere pazarından daha fazla pay alması için harekete geçti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Brexit sonrası iki ülke ilişkilerini daha da artırmak üzere İngiltere ile işbirliği çalışmalarına hız verildiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatçıların İngiltere pazarından daha geniş pay almalarını sağlamak istediklerini belirterek, “İngiltere ile Brexit sonrası kapsamlı bir serbest ticaret anlaşmasını devreye alma konusunda karşılıklı mutabakatımızı güçlü biçimde teyit ettik. JETCO kapsamında Türkiye-İngiltere Çalışma Grubu çalışmalarını hızlandıracak.” dedi.

Yeni Şafak’ın haberine göre Pekcan, Türkiye-İngiltere Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi (JETCO) toplantısının yapıldığı İngiltere ve ardından G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı için gittiği Arjantin’deki temaslarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

BREXIT’İN ETKİSİ KIRILACAK

İngiltere’de 6. Dönem JETCO Mutabakat Zaptı’nı imzaladıklarını ifade eden Pekcan, Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin, Birleşik Krallık’ın AB üyeliğini sona erdirmesi (Brexit) sürecinden olumsuz etkilenmemesi, tam tersine ihracatçıların İngiltere pazarından daha geniş pay almalarını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

AY SONU TOPLANTI VAR

Bakan Pekcan, İngiltere ile Brexit sonrası kapsamlı bir serbest ticaret anlaşmasını devreye alma konusunda karşılıklı mutabakatı güçlü biçimde teyit ettiklerini, bu çerçevede Türkiye-İngiltere Çalışma Grubu’nun çalışmalarını hızlandıracağını ve Ankara’da 27-28 Eylül’de bir toplantı yapacağını bildirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *