Hamas ve Filistinli gruplar 3 konuda istişareyi sürdürüyor

Hamas ve Filistinli gruplar 3 konuda istişareyi sürdürüyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri başkanlığındaki Hamas heyeti dün (15 Ağustos Çarşamba) Kahire’de Filistinli grupların temsilcileriyle bir araya geldi.

Hamas’ın Filistin dahilinde ve haricinde yaşayan liderlerinden oluşan heyetin dün İslami Cihad, El-Ahrar Hareketi, Halk Direnişi Komiteleri, El-Mücahidin Hareketi ve Halk Direnişi Hareketi heyetleriyle görüştüğü bildirildi.

Hamas’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde üç konu ele alındı ve bu konuların Gazze Şeridi’ndeki hayati durum, ateşkes ve uzlaşı olduğu belirtildi.

Filistinli grupların liderleriyle yapılan toplantılarda Filistin’in ihtiyaçlarının, ateşkesin başarılı olması için gerekli şartların ve uzlaşının sağlanmasının yollarının derinlemesine konuşulduğu kaydedildi.

Hamas heyetinin Filistinli grupların liderlerine Mısırlı yetkililerle söz konusu üç konu hakkında yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgi verdiği ifade edildi.

Filistinli grupların liderlerinin de Hamas’ın çeşitli konularda kendileriyle yürüttüğü istişare görüşmelerini takdir ettikleri belirtildi.

Hamas liderlerinden Musa Ebu Merzuk, istişare görüşmelerinin bugün de devam edeceğini bildirdi.

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında yaptığı açıklamada, görüşmelerde ateşkes konusunda kapsamlı bir milli tavır belirlenmeye çalışıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *