Filistinli grupların temsilcileri istişareler için Mısır’da

Filistinli grupların temsilcileri istişareler için Mısır’da

Filistinli grupların heyetleri Mısır’ın daveti üzerine ateşkes, uzlaşı ve Gazze Şeridi’ndeki insani durumu görüşmek üzere bugün (14 Ağustos Salı) Kahire’ye gitti.

Direniş Komiteleri sözcüsü Ebu Mücahid, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, uzlaşı ve ateşkes konularını görüşmek üzere Kahire’de yapılacak istişare toplantılarına katılmak için resmi davet aldıklarını bildirdi.

Ebu Mücahid, hareket liderlerinden oluşan bir heyetin toplantılara katılmak üzere Kahire’ye gideceğini ifade etti.

Farklı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İslami Cihad, El-Ahrar, El-Mücahidin, Halk Direnişi ve Direniş Komiteleri heyetleri öğle saatlerinde Kahire’ye gitmek üzere Rafah Kapısı’ndan çıkış yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Hamas işgal rejimiyle yapılacak ateşkes anlaşmasının tüm grupların uzlaşısıyla sağlanmasını şart koştu.

Hamas’ın bu şartı üzerine diğer gruplara davet gönderilerek heyetlerinin istişare toplantıları için Kahire’ye çağrıldığı bildirildi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi ve Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran da Kahire’ye giderek toplantılara katılacağını açıkladı.

Bedran, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında yaptığı açıklamada, imzalanan anlaşmalara ve özellikle de 2011 anlaşmasına göre uzlaşıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Bedran, Gazze halkının çektiği sıkıntılara son verilmesi için başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin devam edeceğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *