ABD’ye Türkiye’den 9 kişilik heyet gidecek

ABD’ye Türkiye’den 9 kişilik heyet gidecek

ABD Büyükelçiliği’nden Türkiye’ye dostluk mesajı gelirken, Ankara’dan Washington’a gidecek 9 kişilik heyet belli oldu.

Adalet, Hazine ve Dışişleri bakanlıklarından üçer kişinin oluşturacağı heyetin ilk toplantısının yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

Milliyet’in aktardığına göre, ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, Twitter adresinden Ankara’ya sıcak mesaj verdi: “Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir. Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır.”

Diğer yandan Washington ile yapılan ön mutabakat çerçevesinde ABD’ye gidecek 9 kişilik heyet belli oldu.

Adalet, Hazine ve Dışişleri bakanlıklarından üçer kişinin oluşturacağı heyetin başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın yapacağı bildirildi.

9 kişilik heyetin ilk toplantısının yarın gerçekleşmesi bekleniyor.

Diplomatik kaynaklar, ABD’nin yaptırım kararı sonrasında derinleşen krizin çözülmesi için diplomatik yolların açık tutulduğunu dün dile getirmişti. Türkiye’nin ABD ile ön mutabakat sağladığını belirten kaynaklar; detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara’dan bir heyetin bir iki gün içerisinde Washington’a gideceğini de ifade etmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *