Erdoğan: ‘Türkiye, 15 Temmuz’da Demokrasinin şerefini kurtardı’

Erdoğan: ‘Türkiye, 15 Temmuz’da Demokrasinin şerefini kurtardı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Hürriyet gazetesi için kaleme aldığı, “15 Temmuz: Milli direniş, milli diriliş” başlıklı yazısında o meşum girişimin Demokrasinin önünün açılmasına vesile olduğunu belirtti.

15 Temmuz’un yıldönümü vesilesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaleme aldığı bir yazı bugün Hürriyet gazetesinde yayınlandı. Erdoğan, milletin büyük bir direnişe imza attığını belirttiği yazısına o gece hayatını kaybedenleri yad ederek başladı.

15 Temmuz direnişi ile Çanakkale ve İstiklal harbi arasında bağlantı kuran Erdoğan, 27 Mayıs ve 12 Eylül darbelerini de hatırlatarak, “Türkiye, 15 Temmuz direnişiyle sadece darbeyi püskürtmedi, aynı zamanda tüm dünyada demokrasinin şeref ve haysiyetini de kurtardı” diye yazdı.

Sonraki süreç

15 Temmuz teşebbüsünün, Türk demokrasisinin önünün açılmasına ve daha da güçlenmesine vesile olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sürecin, 29 gün süren Demokrasi nöbetleri, 7 Ağustos Yenikapı mitingi, 16 Nisan halkoylaması ve 24 Haziran seçimleri ile devam ettiğini, böylece Türkiye’nin yeni bir yönetim sistemine kavuştuğunu söyledi.

‘Türkiye, muasır medeniyet yolculuğuna devam edecek’

Erdoğan yazısında ayrıca, Türkiye’nin bu yeni yönetim sistemi sayesinde, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkma yolculuğuna artık daha süratli bir şekilde devam edeceğini kaydetti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *