Atay’a göre operasyonun sebebi: Kullanım süresinin dolması

Atay’a göre operasyonun sebebi: Kullanım süresinin dolması

Oktar grubunu ve operasyonu Euronews’e değerlendiren gazeteci Tayfun Atay, bir zamanlar işlevsel olarak görülen Oktar grubu türündeki yapıların kullanım süresinin dolduğunu savundu.

Türkiye’de din konusunda çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Tayfun Atay, Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonla ilgili, “Adnan Hoca çevresi denilen sözde İslami oluşumun kullanım süresi 2002’den bu yana Türkiye Cumhuriyeti üzerinde hakimiyet kurmuş AK Parti iktidarı açısından dolmuştur” dedi.

Euronews’e konuşan Tayfun Atay, İslam’ın sistemin dinamosu haline geldiğini savundu ve Türkiye’deki İslami gruplar içindeki rekabete dikkat çekti:

“Daha önce de İslam içi rekabet süreçlerinde Türkiye’deki diğer geleneksel İslami cemaat ve tarikat çevreleri tarafından Oktar’ın faaliyetlerine yönelik çok sert, çok düşmanca ve saldırgan açıklamalar, değerlendirmeler söz konusuydu. Hatta hükümeti harekete geçirmek yolunda tazyikler de söz konusuydu. Ama o dönemde iktidar bunu yapmadı. Herkesçe malumdu ki, Oktar’ın İslam adına ortaya koyduğu dudakları, yanakları, göğüsleri, orası burası ‘yapılı’ kadınlar ve body building eseri erkekler, daha çarpıcı deyişle, ‘kedicikler’ ve ‘tosuncuklar’ üzerinden sergilenen ve İslami bir söylem çerçevesinde sunulan tablo İslam açısından küfürdü. Buna dokunulmadı. Çünkü demek ki hâlâ Türkiye’de özellikle ‘sosyetik’ çevrelerden dindarlığa eleman sağlama hususunda Adnan Oktar’a ihtiyaç vardı. Bugün anlaşılıyor ki, yeni ortaya çıkan rejimde artık zaten İslam sistemin dinamosu haline geldiği için, bu çevrenin daha fazla ‘fizibl’ (verimli) bir işlev taşımadığı anlaşılmıştır. Bunca yıl faaliyet gösterirken ekonomik, mali açıdan bir takım edinimler gayrimeşru ve suistimale dayalı yollardan olabildiği için de devletin belli istihbari merkezlerinde birikmiş bu suça müteallik veriler anlaşılıyor ki şimdi bir operasyon sürecinde malzeme olarak değerlendirilmektedir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *