Kılıçdaroğlu: ‘Akılcı bir değerlendirmeye ihtiyaç var’

Kılıçdaroğlu: ‘Akılcı bir değerlendirmeye ihtiyaç var’

Seçim sonrası gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun bir duygusallık yaşadıklarını belirterek, akılcı değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

CHP Genel Merkezi’ndeki makamında bir grup gazeteciyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Muharrem İnce ile ilgili sorulan iki soruya ise, Milliyet’ten Şevket Yaman’ın aktardığına göre, şöyle yanıt verdi:

DUYGUSALLIK YAŞIYORUZ

Muharrem İnce ile görüşecek misiniz?

Telefonla konuştuk ama yan yana gelmedik, geliriz. Seçim gecesi de telefonda konuştuk. Tatile gitti Muharrem Bey, tatil sonrası konuşacağız.

Kurultay tartışmalarının uzaması sizce Muharrem Bey’in işine mi geliyor?

Onu bilemem, özel bir yorum yapamam. Seçim sonuçlarının sağlıklı analize ihtiyacı var. ODTÜ’den hocalara sonuçları Onursal Bey teslim etti. Değerlendirmeyi partiliye versek, ‘o CHP’li zaten, öyle analiz mi olur’ diyecekler.

Şu anda hepimiz yoğun bir duygusallık yaşıyoruz. Neden Muharrem Bey 30,6’da kaldı neden Erdoğan yüzde 52’yi buldu, neden CHP’nin oyu 22,6’da kaldı. HDP nasıl aştı barajı, İYİ Parti, Saadet Partisi’nin pozisyonu. Bütün bunların akılcı bir değerlendirmeye ihtiyacı var.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *