Önce Türbeye, Sonra Kıraathaneye

Önce Türbeye, Sonra Kıraathaneye

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Merkez Efendi Camisi’nde öğle namazını kıldırdı, ardından Merkez Efendi Türbesi’ni ziyaret etti, daha sonra Merkezefendi Millet Kıraathanesi’ne geçti.

Bayramın üçüncü gününü İstanbul’da geçiren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Merkez Efendi camiinde öğle namazının ardından türbede dua etti. Duanın ardından türbenin hemen yan tarafında bulunan kıraathaneye geçen Erbaş, Merkezefendi Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi tarafından yayımlanan 44 ciltlik İslam Ansiklopedisi ile 40 ciltlik Osmanlı Sicil Arşivleri gibi eserlerin yer aldığı çok sayıda eseri hediye etti.

Başkan Erbaş, burada yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü olduğunu hatırlatarak, “Gördüğümüz manzara karşısında çok memnun, mutlu olduk. 121 kişilik okuma salonunun 117’si dolu. Sadece 4 koltuk boş. Bu da bayram günü demeyip kıraathaneyi anlamına uygun bir şekilde değerlendirmek isteyen gençleri görmek hakikaten bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.

Kıraathaneye gelirken boş gelmediklerini, Diyanet yayınlarından eserleri de getirdiklerini belirten Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

Kur’an-ı Kerim’e ilk vahyin “oku” diye geldiğine dikkat çeken Başkan Erbaş, ” ‘Oku, yaratan Rabbinin adıyla oku’. İşte burada bu emrin yerine getirilmesi için hazırlanan bir mekandayız, kıraathanedeyiz. İnşallah milletimiz bol bol okur ve milletimize okuyabileceği bu tür mekanları yetkililerimiz sağlarlar. Emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *