Kışkırtma Sistemli Olarak Devam Ediyor

Kışkırtma Sistemli Olarak Devam Ediyor

Hollanda Ulusal Güvenlik Koordinatörü, Hazreti Muhammed konulu karikatür yarışması düzenleyerek toplumu kışkırtmaya çalışan ırkçı lider Wilders’e izin verdi. Aşırı sağcı lidere göre yarışma bu yıl içinde yapılacak.

Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü (NCTV) Dick Schoof, ırkçı Özgürlük Partisi’nin (PVV) düzenlemek istediği karikatür yarışması ile ilgili herhangi bir güvenlik riski bulunmadığını bildirdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, partinin aşırı sağcı lideri Geert Wilders’in, Twitter üzerinden duyurduğu bu gelişme, Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü tarafından da doğrulandı.

NCTV sözcüsü, karikatür yarışması ve sergisinin sıkı güvenlik önlemlerinin bulunduğu parlamento binasında kapalı bir bölümde gerçekleştirileceği için, güvenlik açısından risk oluşturmadığını söyledi.

Bu açıklamanın ardından, aşırı sağcı liderin düzenleyeceği karikatür yarışması ve sergi konusunda önemli bir engel kalmadığı belirtiliyor. İslam dünyasında Hazreti Muhammed’in tasvirinin hoş karşılanmaması nedeniyle, Wilders’in düzenleyeceği karikatür yarışmasının güvenlik riski yaratacağından endişe ediliyor.

“Bu yıl içinde olacak!”

PVV lideri Wilders, karikatür yarışmasının provokasyon amacıyla değil, düşünce özgürlüğüne vurgu yapmak için düzenlendiğini savundu. Aşırı sağcı lidere göre yarışma bu yıl içinde yapılacak.

Birinciye 5 bin euro

Hollanda’da düzenlenecek yarışmada birinci olan karikatürün sahibine 5 bin euro para ikinciye ise, 2 bin euro ödül verilecek.

Para ödülü, adı açıklanmayan bir bağışçı tarafından karşılanacak. Yarışma herkese açık olacak.

Yarışma jürisi Wilders ile 2105 yılında ABD’nin Teksas eyaletindeki Garland kentinde saldırıya uğrayan, karikatür yarışmasında ödül alan Arnavut asıllı Bosch Fawstin’den oluşacak.

Gawstin’in ödül aldığı karikatür yarışmasına katılan çizgilerin Garland’da sergilendiği salona, iki kişi tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştu. Wilders’in de katıldığı sergi açılışı sırasında saldırganlar, polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Danimarka’da yayımlanan Jyllands – Posten gazetesinin 2005 yılında “Muhammed Peygamber karikatürleri” yayımlaması, dünya çapında protestolara yol açmıştı.

2011’de Hazreti Muhammed’in karikatürlerini yayımlayan Charlie Hebdo dergisinin binasına 2015’te yapılan saldırıda, aralarında karikatüristlerin de bulunduğu 12 kişi öldürülmüştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *