İngiltere’ye de F-35

İngiltere’ye de F-35

İngiltere ordusu tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’nin ilk dört F-35 stealth savaş uçağının çarşamba günü Norfolk’taki Royal Hava Kuvvetleri’ne ulaştığı bildirildi.

ABD’den gerçekleştirdikleri kalkış sonrasında İngiltere’ye ilk uçuşlarını gerçekleştiren dört F-35 uçağı Norfolk’da bulunan Kraliyet Hava Kuvvetleri Marham Hava Üssü’ne indi. F-35 projesi kapsamında şimdiye kadar 150’den fazla personelinin eğitimini tamamlayan Kraliyet Hava Kuvvetleri, tüm personeli Marham Hava Üssü’nde görevlendirmiş durumda.

Rus Sputnik’in aktardığına göre, İngiltere’nin kısa kalkış  ve dikey iniş özelliğine sahip olan bu yeni nesil savaş uçakları, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin ortak kullanımında olacak ve nakliye görev grubunun bir parçasını oluşturacaklar.

Teknik SorunlarABD Hükümeti Mali Sorumluluk Ofisi (GAO) salı günü yayınladığı raporda, ABD Kongresini, Savunma Bakanlığı’nın (DOD) F-35 savaş uçağı üretiminde yaşanan teknik aksaklıklar sebebiyle fon kesintisi yapmaya çağırdı. Rapora göre uçak, yazılımı, ejeksiyon koltukları, pilot kaskları ve diğer kilit bileşenleri ile teknik sorunlarla karşılaşmaya devam ediyor.

Programın, 2.457 jet için 400 milyar dolara mal olması ve bütçeyi 200 milyar dolara çıkarması bekleniyor. Nihai toplam maliyetin tahminleri ise, F-35’i tarihin en pahalı askeri donanımı haline getirerek 1.5 trilyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *