Rusya’dan İsrail’e milyarder transferi

Rusya’dan İsrail’e milyarder transferi

İngiltere’nin vizesini uzatmadığı Chelsea’nin sahibi yahudi asıllı Rus milyarder Roman Abramoviç, İsrail vatandaşlığı aldı.

İngiltere tarafından vizesi yenilenmeyen Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç’in, gittiği Tel-Aviv’de İsrail pasaportu aldığı belirtildi.

Sputnik’in aktardığına göre, İsrail’in ynet haber portalı, “Birkaç saat önce Rusyalı milyarder kendi özel uçağıyla Ben Gurion Havalimanı’na indi ve İsrail kimlik cüzdanını aldı” diye bildirdi. Ynet’e bağlı Rusça yayın yapan Vesti portalı da “Milyarder, genel terminale, göçmenlerin tescil edildiği binaya geçti. Orada ona yeni göçmen kimliği (teudat ole) ve kimlik cüzdanı (teudat zeut) verildi” haberini geçti.

Sputnik’in başvurduğu göç ve göçmenlerin adaptasyonundan sorumlu İsrail Aliyah ve Entegrasyon Bakanlığı, bu haberi ne doğruladı ne de yalanladı.

Abramoviç’in, Yahudi kökenli olduğu için vatandaşlık hakkı olduğu İsrail’e olası göçüyle ilgili söylentiler, İngiltere vizesiyle zorluklar yaşadığına dair haberler yayınlandıktan sonra yayılmaya başlamıştı. Abramoviç, İsrail’de ileri teknoloji şirketlerine yatırım yapıyor, ticari gayri menkule sahip ve yardım kuruluşlarına bağışlarda bulunuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *