AB Bakanı Fransızlara tepkisini Twitter’dan gösterdi

AB Bakanı Fransızlara tepkisini Twitter’dan gösterdi

AB Bakanı Ömer Çelik, resmi Twitter hesabından açıklama yaparak, 300 Fransız yazar ve siyasetçinin “şiddet ve Yahudi düşmanlığını yaydığını” öne sürerek Kur’an’dan bazı ayetlerin çıkarılmasını istemelerine tepki gösterdi.

Bakan Çelik yayınladığı mesajlarda, “Entelektüel şiddetin ve barbarlığın en çarpıcı örneği bu. Bu kişiler kim olurlarsa olsunlar ve şimdiye kadar neyi savunmuş olurlarsa olsunlar, bağnazlık tarihinin ilk sırasına yazılacaklar. Barbarlık modern dünyanın ortasına entelektüel ve siyasi sıfatlarla yerleşiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu kişilerin “barbar ve ahlak dışı” taleple terör örgütü DEAŞ’ın ideolojik akrabalığına kayıt yaptırdıklarını ilan ettiklerini belirten Bakan Ömer Çelik, “DEAŞ’ın en yakın ideolojik akrabası olduklarını ancak bu şekilde anlatabilirlerdi. Ancak siyasal psikiyatrinin konusu olacak bu yaklaşım, Avrupa’nın ortasında nasıl bir barbarlığın yükseldiğini, en az DEAŞ kadar tehlikeli bu zihniyetin kendisini nasıl bazı kavramların arkasına sakladığını ifşa ediyor.” ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik, “DEAŞ’ın aleni akrabalarını” tespit etmenin kolay olduğunu vurgulayarak, “Asıl böyle entelektüel ve siyasi görünüm arkasındakiler çok tehlikeli. Sözde şiddet karşıtı görünüp yaklaşımlarıyla bağnaz ve şiddete tapan zihniyet bu. İnsanlık rehberi Kur’an’dan insan karşıtı bağnazlık ve şiddet çıkaran DEAŞ neyse, bu 300 Fransız da aynı.” mesajını paylaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • mbozac
    8 Mayıs 2018, 09:49

    elin ‘gavuruna’, ‘bilmeyene’ ne diye kızıp havkırıyorsunuz ki, bir bakan ‘bakara makara’ demedi mi, ‘Kur’anı mezarlarda okuyun’ ne anlama geliyor ya da… dahası Kur’an anlaşılmaz diyenler, işine geldiği gibi yorumlayanlar bu coğrafyalardan olunca torpilli mi oluyorlar… tarihselciler, modernistler, batıni/işari yorumcular ne ifade eder sizin için? ya da Onun hükümleriyle hükmetmemek, ayetler varken yokmuş gibi davranmak ne anlama gelir?

    REPLY