İsrail Hama-Halep’i, ABD ve PYD ise Deyrizor’u vurdu

İsrail Hama-Halep’i, ABD ve PYD ise Deyrizor’u vurdu

Deyrizor, Halep ve Humus’ta son 3 günde gerçekleşen saldırılarda rejim cephesinde 100’den fazla İran destekli Şii ve Esed askerinin öldüğü bildiriliyor.

Rejim ağır kayıp verdi

Yeni Şafak gazetesinin aktardığına göre, Humus’ta vurulan 47. Alay ve Halep Cebel-i Azzen bölgelerinde İran Devrim Muhafızları ile Besiç Birliklerine mensup askerlerinde bulunduğu gelen bilgiler arasında.

Ortadoğu’da kaos ikilisi

İran, ABD-Suud ortaklığını Ortadoğu’da istikrarsızlık ve kargaşayı artırmakla suçladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Suudi Arabistan gezisinde “İran’ın bölgede istikrarı bozduğu ve teröre destek verdiği” sözlerine sert tepki verdi. Sözcü Bahram Kasımi, Washington’ın baskısına rağmen İran’ın bölgedeki varlığını sürdüreceğini söyleyerek “bölge ülkelerinin meşru hükümetleri yardımımıza ihtiyaç duyduğu müddetçe İran söz konusu ülkelerde kalmayı sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

PKK 4 köyü ele geçirdi

ABD destekli PKK militanları 27 Nisan Cuma gecesi başlayan saldırı dalgası sonrası Fırat’ın doğusundaki Mayişha, Hisan, Cunina ve Ceya köylerini ele geçirdi. PKK militanları, ABD tarafından kurulan portatif köprüleri kullanarak Fırat’ın doğusuna geçti. Rejim askerleri ve İran destekli Şii militanlarla çatışan PKK’ya yoğun hava desteği veren ABD öncülüğünde ki koalisyon uçağı cephe hattında yer alan bir çok noktayı havadan vurdu. Rakka-Tabka bölgesinde konuşlu ABD ve Fransız kara birliklerinden 30 araçlık konvoyunda Cumartesi gece yarısı bölgeye intikal ettiği bildiriliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *