İki siyahi müşterisini gözaltına aldıran Starbucks özür diledi

İki siyahi müşterisini gözaltına aldıran Starbucks özür diledi

Kahve zinciri Starbucks’ın, ABD’de sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen iki siyah müşterisini polis çağırarak gözaltına aldırmasının ardından, sosyal medyada görüntülerin milyonlarca kez izlenmesi üzerine CEO Kevin Johnson özür diledi.

Geçen hafta ABD’nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde yaşanan olayda iki siyah adam Starbucks’a gelerek üçüncü arkadaşlarını beklemeye başlamış, bu sırada yanlarına gelen mağaza müdürü “ya sipariş verin ya da dışarı çıkın” uyarısında bulunmuştu. Siparişi arkadaşları gelince vereceklerini söylemeyen müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırmış, müşterilerini “özel mülke izinsiz girme” suçlamasıyla gözaltına aldırmıştı.

BEYAZLAR DA BEKLİYORDU

BBC’nin haberine göre iki arkadaşın mağazaya girmesinden 15 dakika sonra Starbucks’a giren bekledikleri kişi de ikilinin gözaltına alınmasına tanık olmuştu. Mağazadaki bir müşteri tarafından olay kameraya çekilirken müşterilerin “Niye gözaltına alıyorsunuz? Onlar bir şey yapmadı” dediği duyuluyor.

“Bu adamlar sipariş vermediği için polis çağırıldı. Arkadaşlarını bekliyorlardı, ki kelepçeyle mağazadan çıkarılırken kendisi geldi. Mağazadaki beyazlar ise kendileri de aynı şeyi yapmalarına rağmen neden gözaltına alınmadıklarına şaşırdı.”

STARBUCKS CEO’SU ÖZÜR DİLEDİ

Videonun sosyal medyada milyonlarca kez izlenmesinin ardından Pazar günü konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Starbucks CEO’su Kevin Johnson, videoyu izlerken zorlandığını, yapılanların yanlış olduğunu söyledi: “Durumu düzeltmek için elimizden geleni yapacağız. Müşterilerin çektiği videoyu izlemek çok zor ve buradaki eylemler Starbucks görevleri ve değerleri ile uyuşmuyor.”

Philadelphia Polis Komiseri Richard Ross, polislerin yaptığının doğru olduğunu söyledi:

“Eğer bir iş yeri bizi çağırarak bazı kişilerin mağazada artık bulunmasını istemediğini söylerse polislerin bu görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *