Almanya’daki saldırı üzerinden Fransa’da algı operasyonu

Almanya’daki saldırı üzerinden Fransa’da algı operasyonu

Almanya’da cumartesi günü Alman bir faşistin kalabalığın arasına dalarak gerçekleştirdiği saldırı bile, İslam ve Müslümanlar üzerinden kategorize edildi. Soruşturmada ilk olarak saldırganın Müslüman olmadığı açıklandı.

Fransız TV’leri ise “İslamist olmayan terör” ifadesiyle algı operasyonunda yeni bir çığır açtı.

Avrupa’daki saldırılar hakkında yorum yapmak için saldırganın kimliğine bile bakmaya gerek yok artık. DAEŞ vb. terör örgütleri üzerinden yürütülen algı operasyonu sayesinde Avrupa için terörün iki çeşidi var. Birincisi “İslamcı terör”, diğeri ise “İslamcı olmayan terör.” Meseleye İslam’ı karalamak için yaklaşan emperyalist Batı’nın zihin kodlarını ortaya koyan yaklaşım Almanya’da yüzünü gösterdi. Hafta sonu Almanya’nın Münster kentinde aracını kalabalığın içine sürerek 3 kişiyi katleden Alman vatandaşının durumu “akli dengesi yerinde olmayan” şeklinde tanımladı.

SALDIRGAN FAŞİST ALMAN!

Bunun yanı sıra meseleye Müslümanlar’ı karalama noktasından yaklaşan Kuzey-Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada saldırganın Alman vatandaşı olduğunu, olayın radikal İslamcı bir saldırı olduğuna işaret eden hiçbir bulgu olmadığını ifade etti. Fransız medyası ise Alman Bakan Reul’ün açtığı kapıdan girerek Müslümanlar’a kin kustu. Saldırıya ilişkin haberi, “İslamist olmayan bir terör’’ şeklinde duyuran Fransızlar içlerindeki İslam düşmanlığını bir kez daha dışa vurarak bu olayın üstünden bile yeni bir algı operasyonuna soyundu.

MÜSLÜMANLAR TEPKİLİ

Saldırının ardından Alman makamlarının iki yüzlü tavrı Müslümanları çileden çıakrdı.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, herhangi bir olayın faili Müslüman olduğunda çifte standart uygulandığını belirtti. Mazyek, “Failler Alman ise psikolojik açıdan sorunlu, Müslüman ise İslamcı terörist, öyle mi? 11 Eylül’den beri dile getirilmeyen bu çifte standartlı argüman varken, İslam düşmanlığının neden devamlı artış gösterdiğini merak buyurmamıza gerek yok. Bu argüman, radikallerin ve teröristlerin de ekmeğine yağ sürüyor” diye tweet attı.

(Diriliş Postası)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *