HDP’li Hüda Kaya: “Türkiye’nin hiçbir döneminde İslam’a bu kadar büyük zarar verilmemiştir”

HDP’li Hüda Kaya: “Türkiye’nin hiçbir döneminde İslam’a bu kadar büyük zarar verilmemiştir”

İslam değerlerine AKP döneminde daha önce hiçbir zaman olmadığı kadar zarar verildiğini savunan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, yaşanan ‘ihanet ve istismardan’ en çok etkilenenin kadınlar ve çocuklar olduğunu söyledi.

T24’ün aktardığına göre HDP milletvekili Hüda Kaya, KRT televizyonuna katıldı. KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın konuğu olan HDP’li Kaya, “Türkiye’nin hiçbir döneminde İslam’a bu kadar büyük zarar verilmemiştir, ihanet edilmemiştir. Korkunç bir ihanet, korkunç bir istismar söz konusu. Bu istismardan en çok olumsuz etkilenen kadınlar ve çocuklar” dedi.

‘BATMIŞTIR, ÇÖKMÜŞTÜR BU TOPLUM’

Çocukların cinsel istismarının yaygınlaşmasına dikkat çeken Kaya, şöyle devam etti: “6 yaşındaki bir erkek çocuk anne ben hamile kalır mıyım dediği için tecavüze uğradığı anlaşılıyor. Böyle bir toplumdayız. 3 yaşındaki çocukların tecavüze uğradığı bir toplumdayız. Uyuşturucunun 8 yaşa indiği bir toplumdayız. Her yönüyle dökülen, yozlaşmış, lanetlenmiş bir toplumdayız. Bu lanetlenmektir.

Batmıştır, çökmüştür bu toplum, ben lanetli olduğumuzu düşünüyorum. Dünyanın hiçbir toplumunda şu anda Türkiye toplumundaki insani, vicdani, ahlaki, dini yozlaşmışlık ve çürümüşlük hiçbir ülkede yok. Lanetlenmiş olduğumuzu düşünüyorum. Bu lanetlenmişlikten ancak vicdanına ve aklına sahip olanlar kurtulacak.”

İNSANLIĞI KURTARMA FORMÜLÜ

Cilara’nın “Bu sorunu nasıl çözeceğiz” sorusu üzerine Kaya, şu cevabı verdi: “Geçtiğimiz aylarda sadece tek bir hastanede 115 kız çocuğunun hamilelik testinin yapıldığı ifşa edildi. Sadece bir ilçede. Geçen yıl, 71 bin 15 yaş altı çocuğun gebeliği kayda geçti. Bunlar sadece hastaneye gidenler, kayda geçenler. Neden bahsediyoruz biz? Nasıl lanetlenmiş bir toplum değil bu? Neden bahsediyoruz biz? Kadın cinayetleri dedik, tacizleri dedik bıraktık çocukların derdine düştük bu sefer. Afrin’i alınca Türkiye’deki ahlak kurtuldu mu, Afrin’e asker girince Türkiye’deki çocuklar tecavüzden kurtulmuş mu oldu? Toplum olarak batmışız biz.

İnsanlığı kurtarmanın formülü insanca bakmaktır, önce kendi insanlığınızın farkına varmaktır. Politik mücadele, kadın mücadelesi, ayakta kalma mücadelesi bir yana, insan kalma mücadelesi veriyoruz. Bu, toplumda en ender olan mücadeleye dönüştü ve garipseniyor. Delilerin olduğu bir toplumda akıllı olmak nasıl garipseniyorsa; bu da garipseniyor. Toplum buna dönüştü şu anda.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

4 Comments

  • Sefdgg
    10 Haziran 2018, 19:21

    Geçmiş ne kadar da çabuk unutulmuş . Başörtüsü konusunda annelerimize ablalarımıza ne kadar eziyet edildi üniversitelere alınmadılar sokakta bile başörtüsüyle gezmek bazı kesimlere sıkıntı veriyordu şimdi gördüğünüz üzere sokaklarda ve okullarda istediğimiz gibi dolaşabiliyoruz işte bu özgür islam ?

    REPLY
  • faris
    21 Mart 2018, 15:04

    Toplum batmışsa senin gibilerin yüzünden batmıştır. Marksist/Leninist, Irkçı/Ulusalcı, Kuranı kremi, camileri yakanlarla birlikte olman yüzündendir. Allah ırkı değil Ümmeti esas alır. Zalimin karşısında yer aldığınızı sanıyorsunuz ama en büyük zalim beraber olduğunuz yerdir.+0 binin üzerine cana kıyan bir örgüt olan PKK ile omuz omuza fotoğraf çekmendir bu yozlaşmanın sebeplerinden biri. Ayrıca bu bayanın röportajını yayınlamanıza bir anlam da veremedim.

    REPLY
    • ferdi@faris
      21 Mart 2018, 15:28

      Gerçekten doğrudur. Kandile giderek hiçbir ahlaki sınır tanımayan bir terör örgütüyle yan yana durması, örgütün siyasi kanadı olan HDP’ de siyaset yapması, o başı örtülü haliyle utanması gerekir. Bana göre hem dünyasını hem de ahiretini kaybetti. Sevdikleri ile haşrolunacağına göre, sevdiklerine bir baksın, nasıl İslam düşmanı olduklarını.

      REPLY
  • mehmet
    21 Mart 2018, 14:21

    sen de dekolte tacizcileri, tahrikçileri safındaysan ne bekliyorsun. bunun faturası kız çocuklarına patlıyor…

    REPLY