Önemli davaların hâkimi trafik kazasında hayatını kaybetti

Önemli davaların hâkimi trafik kazasında hayatını kaybetti

Emekli hakim Mehmet Orhan Karadeniz, Danıştay saldırısı, Cumhuriyet gaztesine saldırı, Uğur Mumcu, Hizbullah ana davası, Akın Birdal suikastı gibi önemli davalar bakmıştı

Danıştay saldırısı, Cumhuriyet gazetesine saldırı, Uğur Mumcu, Hizbullah ana davası, Akın Birdal suikastı gibi Türkiye’de önemli davalara bakan emekli hâkim Mehmet Orhan Karadeniz, Alanya’da yaya olarak yoldan karşıya geçerken motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı.

T24’ün haberine göre, derhal hastaneye kaldırılan Karadeniz, hastanede yaşamını yitirdi. Motosikletten düşerek hafif yaralanan motosiklet sürücüsü Mustafa B.’nin ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

2008 yalında emekli olan Mehmet Orhan Karadeniz’in görev süresi bounca baktığı davalar ise şöyle:

Eski DEP milletvekillerinin yargılandığı dava, Sivas davası, Beyaz Enerji davası, Hizbullah ana davası, Akın Birdal suikastı, Neşter Operasyonu davası, Çankırı Valisi’ne suikast davası, Umut davası (Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy cinayetleri), Fethullah Gülen davası, Danıştay saldırısı, Cumhuriyet Gazetesi’ne saldırı davaları.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Yusuf YILMAZ
    12 Mart 2018, 19:02

    Evet DGM’lerinde Müslümanlara ağır ceza veren laik ve dönemin militan hakimlerinden biri idi. Militan savcı Nuh Mete Yüksel’in projelendirerek uydurma suçlarla Müslümanları suçladığı soruşturma dosyaları, bu kişinin başkanı olduğu Devlet Güvenlik Mahkemelerine giderdi. Gazeteci Yazar Ramazan Yılmaz’ı 10 yıl ceza veren, 3 yıl cezaevinde tutuklu kalmasına neden olan hakim Mehmet Orhan Karadeniz idi. Hatta Ramazan Yılmaz’ı verdiği 2,5 yıllık cezanın nedeni de yaptığı savunmadan dolayı idi. Dünya 1 günlük dahi değilken, bu dünyanın hakimi ile kendilerini ekabir gören biçareler; Yüce Melik’in kıyametteki hesabı karşısında nasıl bir hesapla karşılaşacaklarını biz de bilmeyiz, kendileri de bilmez. Sadece Rabbimiz, Melik’imiz, Hakim’miz Yüce Allah bilir.

    REPLY