Abbas’ın sağlık durumu İsrail’in de gündeminde

Abbas’ın sağlık durumu İsrail’in de gündeminde

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, 83 yaşındaki Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın sağlık durumunun işgal rejimi yetkililerinin gündeminde olduğunu yazdı. 

Abbas’ın sağlığının son günlerde kötüye gittiğini öne süren gazete, işgal güçleri ve Filistin Yönetimi güvenlik birimleri arasındaki güvenlik koordinasyonunun iyi bir şekilde devam etmesine rağmen İsrail’in Abbas’ın sağlık durumunun iyice kötüleşmesi ve Abbas sonrası Filistin Yönetimi Başkanlığı için rekabetin kızışması, bu durumun da Batı Yaka’daki kısmi istikrarı yok etmesi ihtimaline hazırlandığını söyledi.

Haberde, Abbas’ın iki hafta önce Amerika’ya yaptığı son ziyaret sırasında bir hastanede tedavi gördüğü ve daha sonra da Ramallah’ta bir hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Haaretz, her iki seferde de Filistin Yönetimi sözcülerinin Abbas’ın amansız bir hastalığı olduğu iddiasını yalanlayarak Filistin Yönetimi Başkanı’nın sağlık durumunun iyi olduğunu öne sürdüklerini hatırlattı.

Gazete, Abbas’ın son dönemde çalışma saatlerini azalttığını ve Filistin Yönetimi Başkanı’yla birlikte çalışanların da kendisinin daha sabırsız ve asabi davranmaya başladığını söylediklerini iddia etti.

Abbas’ın sağlık durumu kötüleştikçe koltuğu için rekabetin daha da kızışacağına dikkat çeken gazete, Filistin Yönetimi Başkanlığı için birçok adayın rekabet ettiğini yazdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *