Hayır Kurumları Platformu, Gazze şeridini ‘Felaket Bölgesi’ ilan etti

Hayır Kurumları Platformu, Gazze şeridini ‘Felaket Bölgesi’ ilan etti

El-Kurd, Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, “Gazze’yi Kurtarın” kampanyası başlatıldığını söyledi.

Gazze’de ekonomik durumun tümüyle çökme ve patlama noktasına geldiğini belirten El-Kurd, Gazze Şeridi’nin durumunun herkes tarafından bilindiğini ifade etti.

Dünyanın özgür insanlarına ve uluslararası kurumlara seslenen El-Kurd, “Ablukanın kaldırılması için daha kaç kurban verilmesini bekliyorsunuz?” dedi.

Filistin Yönetimi’ni Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması için acilen harekete geçmeye davet eden El-Kurd, uluslararası toplumdan da ablukanın kaldırılması ve Gazze Şeridi’nin acil ihtiyaçlarının  karşılanması için acil girişimde bulunmasını istedi.

Hayır Kurumları Platformu, tehlike çanlarını çalarak, Gazze Şeridi’nde yaşayan yaklaşık iki milyon kişinin de insan olduğunu ve diğer insanlar gibi onurlu bir yaşamı hak ettiğini söyledi.

Gazze Şeridi’nin sosyal durumuna da işaret eden El-Kurd, fakirlik oranının yüzde 80’e yükseldiğini ve aşırı fakirlik  seviyesinin altında yaşayanların oranının da yüzde 65 olduğunu bildirdi.

El-Kurd, Gazze Şeridi halkının dörtte üçünün acil yardıma ihtiyacı olduğunu, gençler ve üniversite mezunları arasında işsizlik oranının yüzde 50 olduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *