Tunus’ta protestolar başladı, olaylarda bir kişi öldü

Tunus’ta protestolar başladı, olaylarda bir kişi öldü

Başkent Tunus’un Habib Burkiba Caddesi’ndeki Belediye Tiyatrosu önünde toplanan bir grup, yılbaşında hükümetin kemer sıkma tedbirleri kapsamında gelen zamları protesto ederek yürüyüş düzenledi.

Tunus’un bazı kentlerinde yeni fiyat artışlarına tepki amacıyla gösteriler yapıldı. Habib Burkiba Caddesi’ndeki Belediye Tiyatrosu önünde toplanan bir grup, kemer sıkma tedbirleri kapsamında gelen zamları protesto etti.

Tunus’taki siyasi taraflar, yılbaşında gelen zamların ardından hayat pahalılığına tepki olarak gerçekleşen protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Takvim gazetesinin haberine göre Ulusal Uzlaşı Koalisyonu içinde en fazla (68) milletvekili bulunan Nahda Hareketi Partisi, hükümetin “protestocuların kaygılarına kulak vermesi” gerektiğini belirtti.

Tunus’ta sol partilerin ittifakı ve muhalefette yer alan Halkçı Cephe’nin sözcüsü Hamam Hamami, hayat pahalılığı nedeniyle gerçekleşen protestoları partisinin “meşru bulduğunu ve desteklediğini” söyledi.

Mecliste 15 vekille temsil edilen Halkçı Cephe’nin başkentteki genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Hamami, şunları kaydetti: “İnsanlar, iş haklarını ve ülkelerini savunmak için sokağa çıktılar. Gösteriler meşrudur. Halkçı Cephe de bunları destekliyor ve içindedir. Halkçı Cephe başından beri protestolardadır ve destekçileriyle katılım göstermiştir.”

Başkent merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Menuba kentinin Tabarba Mahallesi’nde, güvenlik güçlerinin hayat pahalılığını protesto eden göstericilere müdahalesinde bir kişi hayatını kaybetti.

Tunus’ta ekonomik kalkınmadan dışlandığını düşünen güney ve iç bölgelerin yanı sıra, sosyo-ekonomik olarak daha iyi durumda bulunan sahil kentlerinde de protestolar düzenlenmesi dikkati çekti.

İçişleri Bakanlığı dünkü gösterilerde 44 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *