Cnn Türk, Erbaş’ın hutbesinin tamamını canlı yayınladı

Cnn Türk, Erbaş’ın hutbesinin tamamını canlı yayınladı

9 yaş tartışması Diyanet İşleri Başkanını hutbede canlı yayına çıkarttı!

Kız çocuklarla evlilik tartışmasında Doğan medyası hem gazete hem internet sitesi hem de televizyon kanalı ile öne çıkmıştı. Bu konuda Diyanet’e geri adım attırmaya uğraşan grup, bugün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın cuma namazında verdiği hutbeye de özel önem verdi. Cnn Türk televizyonu hutbeyi baştan sona canlı yayınladı.

Tamamen evlilik konusuna hasredilen hutbede Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, böyle bir evliliğin temelsiz olduğunu vurguladı. Tüm Türkiye’de okutulan hutbeyi Ali Erbaş da okudu. Erbaş, “İnancımızda nikah, ağır bir misaktır. Önemli bir vaatleşme, sözleşmektir. Nikah kadın ve erkeğin gönül rızası , hür iradeleri ile beraberce yüklendikleri ahlaki ve hukuki bir sorumluluktur. Evlilik toplumu ve nesilleri korumak için atılan sağlam bir temeldir, yuvadır. Sevgi saygı ile sorunları beraberce göğüslemek, hayatı paylaşmaktır. Bizler hayatı daha anlamlı ve bereketli kılan evliliğe anne ve babalarımızın, akraba ve komşularımızın huzurunda adım atarız. Evlenecek insanların ehliyetini, karşılıklı rızasını, sevgisini ve sadakatini esas alırız. Evlilik tek taraflı bir menfaat ilişkisi değildir. Aksine evlilik kadın olsun erkek olsun eşlerin istikballerine beraberce karar vermeleridir. Bir başkasının iradesini esir alma onun üzerinde mülkiyet iddiasında bulunma ve geleceğini belirme hakkı ve yetkisi hiç kimsede yoktur canların yegane sahibi Allah’tır eşler birbirine emanettir” dedi.

‘Caiz değildir’ yerine ‘Dini ve ilmi bir temeli yoktur’

Hutbeyi Ahmet Hamdi Akseki camiinde veren Ali Erbaş, “Zaman zaman doğru ile yanlışı iyi ile kötüyü ayırt edebilme yetisine sahip olmayan çocuk yaştaki kızlarımız evlendirilebilmektedir. İnsanın onuruna uygun bir şekilde hayatını sürdürme hakkını gasp etmek ve özellikle çocukları türlü istismarlara maruz bırakmak dinimizde haram, yasaktır. Henüz sorumluluk bilincinde olmayan bir çocuğun evliliğe zorlanmasının dini ve ilmi bir meşruiyeti, temeli yoktur. Yuva kurmanın eş, anne olmanın anlamını idrak etme rüştüne erişmemiş bir kızın evlendirilmeye çalışılması asla kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *