Ürdün’de hareketlilik

Amerika-Suudi Arabistan-Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail, Ürdün’de operasyona girişti. Durumu fark eden Ürdün kralı karşı hamlede bulundu.

ABD-ARABİSTAN- BAE-İSRAİL, ÜRDÜN’E EL ATTI

ABD’yi arkasına alan Suudi Arabistan, gözünü Ürdün’e dikti. Ürdün Kralı’nın kardeşi ve kuzeniyle yapılan darbe anlaşmasını fark eden istihbarat, ikisini de ev hapsine attı.

Haber7’de yer alan bilgilere göre Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın, Suudi Arabistan liderliğinde kendisine yönelik bir darbe girişimi olacağı şüphesiyle iki kardeşini ve kuzenini ordudaki görevlerinden alarak ev hapsine attırdığı ve olası bir darbe girişiminin önüne geçtiği bildirildi. İddiaya göre prens kardeşlerin ve kuzenin, Suudi Veliaht Prens Selman ve BAE Veliaht Prensi Zayed ile irtibata geçtikleri tespit edildi.

Katar’da darbe girişimine kalkışan, olmayınca ülkeyi ablukaya alan, Lübnan’da Başbakan Saad Hariri’yi rehin istifa zorlayan ancak bu planı da boşa çıkan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı teslim olmaya zorlayan ABD-İsrail-Suudi Aranbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ekseni bu kez Ürdün’e el attı.

EV HAPSİNE ALINDILAR

Ürdün Kralı 2. Abdullah, kardeşleri Prens Faysal bin Hüseyin ile Prens Ali bin Hüseyin ve kuzeni Talal bin Muhammad’in Suudi Arabistan liderliğinde kendisine darbe yapacağı şüphesiyle ev hapsine aldırdı.

Arap medyasından Al-Sura’nın haberine göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in ortaklaşa Kral Abdullah’ı devirmek için 2 kardeş ve kuzeniyle anlaştı.

Ürdün istihbarat servislerinin bu anlaşmayı fark etmesi üzerine Kral Abdullah, iki kardeşini ve kuzenini ordudaki görevlerinden erken emekli ederek ev hapsine aldırdı.
5 Haziran’da Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *