Çeçen Şehidlerimiz

Çeçen Şehidlerimiz

Daha yeni işlenen bu cinayetlerde çeçen şehitlerimizin ailelerini ve bebeklerini görmüşsünüzdür. Umarım o bebeklerin o masum halleri sizleri de etkilemiştir.

Ruslar’a karşı cihad ettikten sonra çeşitli sebeplerle Türkiye’ye gelen 3 Çeçen Müslüman komutan, Zeytinburnu’nda sokak ortasında şehid edildi.

Şehid edilen Müslüman çeçen kardeşlerimizden birisi Kafkasya cihadı emiri Dokka Omarov’un Türkiye temsilcisi. Bu cinayetlerin arkasında Rus istihbaratı ve işbirlikçisi Kadirov’un olduğu dile getiriliyor.

Geçen yıl İmran abi ile tanışmıştık. İmran Abiyi televizyonlardan izlemişsinizdir. Sınır dışı edilmek istenen fakat  İMKANDER’ in büyük uğraşları ile gidişi ertelenen ağabeyimiz. Şehidimiz Hattab’ın yanında cihada katılmış. Öldü sanılan, ciğeri, dalağı, böbreği olmayan adeta yarım bir insan ve o halde cihadın yetimleri için koşturup duran mücahit bir ağabeyimiz.

O yıl İmran ağabeyimizin tüm hastalıklarına rağmen nasıl koşuşturduğuna şahit olmuştuk. Müslüman çeçen mücahitlerinin eş ve çocuklarının nasıl sıkıntılar içerisinde hayat mücadelesi verdiklerine de şahit olmuş Müslümanları duyarlı olmaya davet etmiş en başta da kendimiz duyarlı olmaya özen göstermiştik.

Geçmişinde Afganistan’da cihad eden mücahitlerin dizinin dibinde oturan başbakanımız maalesef başbakanı olduğu ülkemizde çeçen mücahitlerin sokak ortasında şehit edilmeleri ile ilgili pek bir söz etmiyor. Herhalde tıpkı İran’ın da söyleyeceği söze takılıyordur. Ülke menfaatleri ve ulusal çıkarlar iki ülke stratejik ilişkileri…

Bu kesimi anlamak bir bakıma mümkün fakat bizim kardeşlerimizin bu tarz cinayetlere ses çıkarmayışı anlaşılır gibi görünmüyor. Benim de bir bebeğim var. O’nun masumiyeti beni çok etkiliyor. Daha yeni işlenen bu cinayetlerde çeçen şehitlerimizin ailelerini ve bebeklerini görmüşsünüzdür. Umarım o bebeklerin o masum halleri sizleri de etkilemiştir. Kendi çocuklarımız üzerinden onların çektikleri acıları ölçmeye çalışabiliriz. İnanın yüreğimiz dayanmayacaktır.

Sanırsam burada bazı İslami düşünce farklılıkları bu tarz mazlum, çilekeş bir hayatın görülmesi ve yardımcı olunması önünde engeller oluşturuyor. Bence bunun hiç mi hiç önemi yok.

“Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahip) gönder, bize katından bir yardım eden yolla diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz?” (Nisa-75)

Bu ve benzeri ayetler belki vicdanlarda biraz olsun yer bulur. Ben buradan Murat Üzer kardeşimi kutluyorum. O günlerde Haksöz camiasından kardeşlerin Çeçen kardeşlerimize kardeşlik ellerini uzattıklarına şahit olmuştum. İmkander’in yeni başkanı Murat Kardeşimiz de zor bir yükü üzerine almış Allah kendisine yardımlarını esirgemesin inşallah. Özgür-Der genel başkanı Rıdvan KAYA ağabeyimizde çok yerinde duyarlılıklar sergiliyorlar. Hakeza geçen yıllarda Memed PAMAK ağabeyimizde İLKAV bünyesinde desteklerini bildirmişti. İnşallah bu gündeme diğer İslami Kuruluşlarımızda açıktan katkı verirler. Gerçekten buna ihtiyaç var.

Rusya’nın Kafkasya’daki işgalini ve işbirlikçi Kadirov yönetimini meşrulaştırma çabalarına karşı sessiz kalmamalıyız. Bu çabaların ürünü olarak Kadirov’un davetine icabet eden kimi cemaat ve liderlerinin bir kez daha bu durumu düşünmeleri gerekir. O topraklar nüfusunun büyük bir bölümünü şehit vermiş şehitlerin yattığı topraklardır. Aynı zamanda bu şehitler bizim şehitlerimizdir ve Çeçenistan bizim topraklarımızdır. Bu tarz ihanetleri Allah asla affetmeyecektir.

Son olarak önümüzdeki aylar içerisinde Kurban bayramımız var. İnşallah kurbanlarınızın bir bölümünü İMKANDER aracılığı ile Çeçen kardeşlerimizin ailelerine ulaştırabiliriz. Özellikler bu kardeşlerimizin en yakınında bulunan İstanbul’daki kardeşlerimiz daha duyarlı olmalılar. En azından bu aileleri ziyaret ederek bire bir görüşmeli bu ailelerin dramlarına ortak olmalılar.

İnşallah dünyadaki tüm zulümler son bulur. İnşallah kendi evimizde çıkan yangınları da görebilmeyi Yüce Allah hepimize nasip eder. Eğer bu yangınları göremez isek hiç şüpheniz olmasın ki bu yangın bizleri de küle çevirecektir. Çeçen şehitlerimizin ailelerine tüm içtenliğimle başsağlığı diliyorum. İnşallah onlar şehit oldular. Allah şahadetlerini kabul buyursun.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *