Okunmayan yazılara son

Okunmayan yazılara son

Dua edelim ki bütün Müslümanlar olarak hesabımızı kolay verelim.. Rabbimizin rahmetinden olabildiğince nasiplenelim..

Kendime hiç güvenmediğim halde, bazı dostların teşvikiyle başladım yazı yazmaya ve İktibas Dergisi, İslam ve Hayat sitesi de dahil, dost sitelerin editörleri de kendi talebim doğrultusunda acemi yazılarıma tahammül ettiler ve sağ olsunlar yayımladılar. Sair sitelerde telif hakları gereğince müstear isimlerle acemi yazılarımın yayımlandığını da bir not olarak zikredeyim..

Her nerede olursa olsun, tecrübe kazanmama, kendimi ve insanımızı daha bir tanımama vesile oldukları için, yazılarımı yayımlayanlara da ve “çok az” da olsa okuyanlara da yani herkese teşekkür etmem olmazsa olmazdır.

Bu hakkı teslim ettikten sonra, affınıza sığınarak birkaç şey daha söylemek istiyorum: Yazı bağlamında kendimizce dile getirmeye çalıştığımız ve kimilerince tutarsız olan düşüncelerimize ve eleştiri sadedinde dile getirdiklerimizin haksızlığı hususunda yazılarımıza düşülen yorumların, yazı sahibi olarak beni düşündürdüğü, gerdiği ve incittiği bir vakıadır.

Aciz varlıklardan biriyiz sonuçta, gelen tepkilere çok da isabetli bir tavır gösteremediğim de ortada..

Bu sebeple başka dostların hukukunu korumak adına, çok özel dostluklara atfen, dost olarak tanımlanan yazı sahibini eleştirirken bir başka hukuksuzluğa yelken açmanın ne kadar doğru bir eylem olduğunu da takdirlerinize bırakıyorum.

Maksadım duygusal ajitasyona kalkışmak değil elbette, sadece realiteye işaret etmek..

Ve öyle anlaşılıyor ki ben bu işi bilmiyorum ve aleme de hazırlıksız girmişim..

Bu hal üzre kimseyi incitmeye, kimsenin mutluluğunu bozmaya da hakkım yok..

Ve incinmekten bahsetsem de kimseye kızmak, gücenmek gibi ve bütün bunlara karşı bir tepki geliştirmek gibi bir lükse girmek istemiyorum.

Çünkü Müslümanlar insanı kaybetmeye değil, kazanmaya çalışmalıdırlar..

Ve bana göre rahmet Dini olan İslam’ın Müslümanlara bir tavsiyesi de budur..

Fakat ne yazık ki yıllardır sosyal ilişkilerimizde gördüğüm kadarı ile işleyiş ters yönde gelişiyor..

Öte yandan, fırsatım olması hasebiyle yakından takip ettiğim sanal âlemin verdiği serbest atış imkânının hoyratça kullanılmasının getirdiği yer de farklı değildir.

Öyle ki herkesin İslam düşüncesinin bir tarafından tuttuğu  ve oradan mülhem kabullerini birer kurşun gibi sağa sola boca ettiği bir filmi izliyorum aylardır..

Benim durumum da farklı değil elbette, karşı savunu geliştirenlere göre..

O yüzden bu tartışmaların galibi ve mağlubu hiçbir zaman olmayacaktır.

Ve kimin haklı, kimin haksız olduğu da hesap günü ortaya çıkacaktır..

Dua edelim ki bütün Müslümanlar olarak hesabımızı kolay verelim..

Rabbimizin rahmetinden olabildiğince nasiplenelim..

Ve ben sevdiğim, değer verdiğim dostlarımın bana verdiği imkanları, dostlarımı rahatsız etmek adına kullanıyorum zannından kurtulmak için İktibas sitesindeki yazılarıma da şimdilik son veriyorum..

Şimdilik demekten kastım, öğreneceğim çok şeylerin olmasından dolayıdır.

Ne zaman olgunlaşırsa, ne zaman olgunlaştığına inanılırsa bilgi ve düşüncelerimizin, tekrardan dostlar arasında yazmayı ve bu talebimize olumlu yanıt almayı ummak elbette beklentimiz olacaktır.

Bilgisayar diliyle tıklanma sayısı çok az olan yani okunmayan yazılarımızla şu ana dek kimi incittiysem, kime rahatsızlık verdiysem affola..

Rabbimizin şefaatinden, af ve merhametinden mahrum kalmamak temennisi ile hoşçakalın..

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *