Kurtulmuş: ‘Biz kökü dışarıda bir parti değiliz’

Kurtulmuş: ‘Biz kökü dışarıda bir parti değiliz’

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin dün Bursa’da aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti’nin geleceğe doğru sabırla yol alan bir büyük dava hareketi olduğunu savundu.

Numan Kurtulmuş, Bursa’da yaptığı konuşmada partisinin adaylarını tanıtırken yerel seçimlerde partisine oy verilmesini de istedi. Kurtulmuş konuşmasında AK Parti’nin köklerine de atıf yaparak, partisinin kökü dışarıda bir parti olmadığını, yerli ve milli bir parti olduğunu, elini gavura el açıp dilenen bir parti olmadığını söyledi. Kurtulmuş şöyle dedi:

“İşimiz sadece yerel seçimlere girip aramızdan bazı arkadaşlarımızı belediye başkanı seçmekten ibaret değildir. İşimiz sadece genel seçimlere girerek bazı arkadaşlarımızı milletvekili seçmek değildir. AK Parti bir dava hareketinin yüzyıllar süren bir mücadelenin özetidir. Bazı özelliklerimiz vardır. Bunlardan birincisi, AK Parti yerli ve milli bir partidir, AK Parti kökü dışarıda olan bir parti değil. Başkalarının önünde hazır ol da duran, elin gavuruna el avuç açıp dilenen bir parti değil. Osmangazi’nin, Orhangazi’nin, Sultan Alp Arslan’ın ve Sultan Fatih’in yolunda yürüyen yiğit insanların partisidir. Bu salonda bulunan her birimiz ve her birimizin temsil ettiği milyonlarca insan şunu iyi biliyor, Hiçbir millet başka bir milletin gövdesi üzerinde yükselmez. Biz medeniyetimize bağlıyız, köklerimize bağlıyız. Her ağacın kendi gövdesi üzerinde yükseldiğini gayet iyi biliyoruz. Biz köklerimizden başka hiçbir kaynağı olmayan, bu milletin emrinden başka hiçbir beşeri emri esas almayan ve Allah’tan başka hiçbir gücün önünde eğilmeyen, secde etmeyen, rükuya varmayan bir topluluğuz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • R Eksik
    14 Ocak 2019, 23:10

    Bu durumu izah edecek bir kavram bulmalı: dibine kadar kökü dışarıda olup ta, bunu ‘içerisiymiş’ gibi inanmaya ne denir?

    Şizofreniden de orijinal bir durum!

    REPLY