Ebubekir Sifil’e göre ‘Dövizi bozdurmak farz-ı ayn’

Ebubekir Sifil’e göre ‘Dövizi bozdurmak farz-ı ayn’

Yaşanan ekonomik sıkıntıyı bir istiklal savaşı olarak tanımlayan Doç.Dr. Ebubekir Sifil, twitter’dan açıklamasında ‘dövizin/altının bozdurulması farz-ı ayndır’ dedi.

Türkiye özellikle son bir haftadır ABD kaynaklı bir ekonomik kriz yaşarken çeşitli kesimlerden konuyla ilgili açıklamalar da geliyor. Ebubekir Sifil de, twitter hesabından yayınladığı mesajları ile mücadeleye destek vermeye çalıştı. Sifil, ‘Bu savaşta tarafsız kalmak düşmanla işbirliğidir’ diye yazarken, milli sorumluluk gereği dövizin/altının bozdurulması gerektiğini bunun ‘farz-ı ayn’ olduğunu da söyledi.

Sifil’in ilgili mesajları şöyle:

“Yaşadığımız, adı konulmuş bir istiklal savaşıdır. Bu savaşta tarafsız kalmak, sessiz kalmak düşmanla işbirliğidir. Elinde dövizi, altını olanların bozdurup ₺’ye çevirmesi farz-ı aynıdır.

Bir önceki paylaşımımda anlaşılmayan ya da yanlış anlaşılan hususlar olmuş. Daha açık yazayım: Acil/ertelenemez ihtiyaç, döviz/altın üzerinden borçlanmış olmak gibi özel/zorunlu durumlar haricinde tasarruf amacıyla döviz/altın bulunduran herkesin bozdurup ₺ alması farzdır.

Özellikle yöneticilerin, iş çevrelerinin, siyasîlerin ve bürokratların bu konuda ön alması elzemdir. Onlar bu millî sorumluluğun yerine getirilmesinde örnek olursa insanımız üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *