Ramallah’taki İsrail protestosunda Katolik Kilisesi ön safta

Ramallah’taki İsrail protestosunda Katolik Kilisesi ön safta

Ramallah’ta pazar gecesi yüzlerce Filistinli, Katolik Kilisesi ile birlikte düzenlenen gösteride ellerinde mumlar ve bayraklarla hayatını kaybeden Filistinlileri andı.

Gazze – İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde 15 Filistinli’nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesi protesto edildi. Euronews’ün haberine göre Katolik Kilisesi görevlileri de protesto gösterisinde ön safta yer alarak Filistinlilere destek verdi, İsrail’i protesto etti.

İsrail Savunma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Af Örgütü önderliğindeki bazı kurumların 15 Filistinli’nin öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturma açılması çağrılarını reddetmişti.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman konuyla ilgili açıklamasında “İsrailli askerler yapmaları gerekeni yaptı” ifadelerini kullanmıştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre 750 Filistinli İsrail askerleri tarafından gösteriler esnasında gerçek ya da plastik mermilerle vuruldu ya da yaralandı.

YÜRÜYÜŞ SINIR BOYUNCA 6 HAFTA SÜRECEK

Filistinliler 65 kilometrelik sınırda altı hafta sürmesi planlanan protesto gösterileri için bir araya gelmişti.

30 Mart Toprak Günü gösterilerin nedeni İsrail devletinin kurulduğu 1948’de İsrail askerleri tarafından evlerinden sürülerek Gazze tarafına kaçan Filistinli sığınmacıların ve ailelerin işgal atındaki yurtlarına geri dönmek istemeleri.

İsrail ise Filistinlilerin geri dönme haklarını reddediyor.

İsrail, Gazze’den 2005 yılında çekildi ancak güvenlik kaygılarını öne sürerek kara ve deniz sınırlarını hala sıkı şekilde kontrol ediyor. Mısır da Gazze sınırının büyük kısmını kapalı tutuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *