Mahir Ünal: Akit Tv sunucusuna soruşturma başlatıldı

Mahir Ünal: Akit Tv sunucusuna soruşturma başlatıldı

Ak Parti Sözcüsü Ünal: “Kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil. Bunu ifade eden kişiyle ilgili Küçükçekmece Savcılığı hemen soruşturma başlattı.”

NTV canlı yayınına katılan ve gündemle ilgili çeşitli soruları yanıtlayan Ak Parti sözcüsü Mahir Ünal’a, Akit Tv sunucusunun sözleri de soruldu:

Bir televizyon kanalının sunucusunun sözleri. TSK’nın Afrin’de sivil öldürmediğine vurgu yapmak isterken ‘Sivil öldürecek olsak Cihangir’den, Etiler’den başlarız; Nişantaşı var, TBMM var’ ifadelerini kullandı. Ne dersiniz.

Mahir Ünal şu cevabı verdi:

“Kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil. Bunu ifade eden kişiyle ilgili Küçükçekmece Savcılığı hemen soruşturma başlattı. Böyle bir şey apaçık bir provokasyondur, sabotajdır…

Çıkacaksınız bir televizyon programında, ülkedeki bazı kesimleri hedef göstereceksiniz, ithamlarda bulunacaksınız. Bunu söyleme hakkını size kim veriyor, siz kimsiniz. Neyi temsilen böyle bir ifadeyi kullanıyorsunuz. Asla kabul etmeyeceğimiz, onaylamayacağımız; ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelik bir sabotaj bu. Adalet Bakanlığıyla da görüştüm, başlatılan bir soruşturma var. İlgili televizyon da, ilgili kişi hakkında gerekli işlemleri yaptı diye biliyorum, RTÜK de harekete geçecektir. Gözardı edilecek bir konu değil bu…”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *