Finans spekülatörü Soros’tan, Kripto Para veri tabanı için 100 milyonluk destek

Finans spekülatörü Soros’tan, Kripto Para veri tabanı için 100 milyonluk destek

Yeni dönemin para birimi olması beklenen Bitcoin, Blockchain gibi kripto para birimlerinin kim tarafından finanse edildiği ve dünya piyasasına yerleştirilmek istendiği bugüne kadar bilinmiyordu. Yeni bir habere göre bu isimler artık kendilerini gizlemiyorlar.

E-ticaret devi Overstock.com, finans dünyasındaki en büyük isimlerden birinden şirketin Blockchain girişimlerini finanse etmek için kullanılacak yatırım alındığını açıkladı.

Şirket, SEC’e bir açıklama yaparak, bir emir sahibinin 100 milyon Dolar değerinde hisse satın alma hakkını kullandığını duyurdu. Bu yatırımcının kim olduğu açık edilmemiş olsa da şirketin CEO’su Patrick Byrne, CoinDesk’e bu yatırımın milyarder George Soros tarafından yönetilen Quantum Fund’dan geldiğini söyledi.

Şirketin Blockchain girişimlerinin büyük bir bölümünü finanse edecek
100 milyon Dolar’lık yatırımın şirketin Blockchain girişmlerinin büyük bir bölümünü finanse edeceği kaydedildi.

Overstock’un CEO’su Patrick Byrne’nin ateşli bir Bitcoin ve kripto para savunucusu olduğu biliniyor. Overstock, 2014 yılında Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul eden ilk büyük işletmelerden biriydi.

Öte yandan dünyanın en zengin insanlarından biri olan George Soros, Forbes’in ‘Zenginler’ listesinde 29. sırada yer alıyor. (uzmancoin)

Blockchain nedir: Blockchain, şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir dağıtık veri tabanıdır. Zincirleme bir modelle inşa edilen, takip edilebilen ama kırılamayan Blokzinciri teknolojisi, bir merkeze bağlı olmaksızın işlem yapmaya izin verir. Böylece dijital para transferi (bitcoin, ripple, etherium vb.) işlemler direkt olarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *