ABD: İsrail’i savunmaya kararlıyız

ABD: İsrail’i savunmaya kararlıyız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İran’a yönelik iddialarda bulunarak ABD’nin İsrail’i savunma konusundaki kararlılığını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, son günlerde Orta Doğu’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Bir muhabirin, işgal altındaki Filistin’in kuzey cephesinde gerilimin artması durumunda ABD’nin İsrail’i desteklemeye hâlâ hazır olup olmadığı sorusuna yanıt veren Miller, İran’ın bölgedeki Hamas, Hizbullah ve diğer müttefik gruplarını “terörist örgütler” olarak tanımladı ve “Bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum. İsrail’i terör örgütlerine karşı savunmaya kararlıyız.” dedi.

Amerikan yetkili, Siyonist rejimin bölgedeki savaş suçlarını “meşru müdafaa” olarak nitelendirerek, “İsrail’in kendini savunma hakkını desteklemeye devam ediyoruz ancak hiçbir tarafın bu çatışmayı tırmandırmasını istemiyoruz.” ifadesini kullandı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın konuşması sırasında İsrail savaş uçaklarının Beyrut semalarında ses duvarını aşan eyleminin gerilimin tırmanmasına bir örnek olup olmadığı sorusu üzerine Miller, “Belirli bir konu hakknıda yorum yapmıyorum. İsrail ve Hizbullah’ın 8 Ekim’den bu yana birbirlerine saldırılar gerçekleştirdiğini görüyoruz.Hizbullah, İsrail’in mahallelerini hedef almak için sınırdan roket ve İHA atmaya başladı.” cevabını verdi.

Miller’in iddiasına göre, İsrail’in de bu eylemlere Hizbullah militanlarını hedef alarak karşılık verdiğini gördük. 7 Ekim’den bu yana durum böyle.Diplomatik çözüm çağrısını sürdürüyoruz ve bu noktaya gelmenin tek yolunun ilk etapta Gazze’de ateşkes sağlanması olduğuna inanıyoruz.

Sözcü Miller, Lübnan’da çağrı cihazlarının patlaması sonucu hayatını kaybedenler arasında çocukların da bulunduğunun hatırlatılması üzerine, İsrail’in kendini teröristlere karşı savunmasını “uygun” bulduklarını ancak sivillerin hiçbir zaman “meşru bir hedef haline gelmemesi gerektiğini” iddia etti.

Amerika, Siyonist İsrail’in Gazze’de yürüttüğü  savaşın ana destekçisidir.

Katil İsrail ordusu 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ni havadan, karadan ve denizden bombalıyor.

350 gündür devam eden abluka ve saldırılar sebebiyle Gazze’de sağlık sistemi, altyapı ve sivil hizmetler tamamen çökmüş durumda.

Gazze Hükümet Medya Ofisi’ne göre İsrail ordusu saldırılarında şimdiye dek 51 bini aşkın kişi şehit oldu veya kayboldu. Bunların 41 binden fazlasının naaşına ulaşılabildi ve hayatlarını kaybettikleri teyit edilebildi.10 binden fazla kişi ise bulunamadı.

(Tesnim News)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *