Siyonist devlet televizyonunun verdiği haberde, birden fazla devletten resmi yardım talep edildiği, İngiltere’nin derhal kabul ettiği, Fransa’nın ise tereddüt ettiği bildirildi. İngiltere’nin, İran’ın her saldırısına karşı İsrail’e yardımcı olduğu vurgulandı.
İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, işgalci İsrail hükümetinin, İran’ın “Sadık Vaat-3” operasyonu kapsamında başlattığı geniş çaplı saldırılara karşı savunma desteği sağlamak amacıyla birden fazla ülkeye resmi talepte bulunduğu belirtildi.
İngiltere’nin bu talebe olumlu yanıt vererek destek sunduğu ifade edilen haberde, Fransa’nın henüz karar vermekte tereddüt ettiği aktarıldı.
Haberde, Sadık Vaat-1” ve “Sadık Vaat-2” operasyonları sırasında da İsrail’e İran füzelerine karşı koymada yardımcı olmak için uluslararası bir koalisyon kurulduğu belirtildi.
İsrailli bir yetkili, İngiltere’nin daha önceki iki saldırı dalgası olan “Sadık Vaat-1” ve “Sadık Vaat-2” sırasında da İsrail’e yardımcı olduğuna işaret etti.
Batı dünyasının yalnız bıraktığı İsrail ne kadar dayanabilir?













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *