Azerbaycan Havayolları’na ait, 67 yolcu ve 5 mürettebat taşıyan yolcu uçağı, Kazakistan’ın Aktau Havalimanı’na acil iniş yapmak istediği sırada düştü.
Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı, Aktau kenti yakınlarında Bakü-Grozniy seferi yapan Azerbaycan Havayolu Şirketi’ne ait yolcu uçağının düştüğünü bildirdi.
Yetkililer Azerbaycan Havayolları’na ait uçakta hayatta kalanlar olduğunu açıkladı. Yapılan yeni açıklamada 6 kişinin hayatta olduğu bildirildi.
Açıklamada, uçağın kuş sürüsüne çarpmasıyla kazanın meydana geldiği ve olayla ilgili ek bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.
Azerbaycan basınında yer alan bilgilere göre Hazar Denizi üzerinde “SOS” sinyali veren uçak daha sonra zorunlu iniş yapmak üzere Kazakistan’ın Aktau Havalimanı’na acil iniş yapmak istedi.












Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *