İsrail’in Gazzeli Müslüman halka saldırısı hız kesmiyor!

İsrail’in Gazzeli Müslüman halka saldırısı hız kesmiyor!

Batı desteğindeki İsrail ordusu, Refah kentinde UNRWA’ya bağlı bir okul ile çeşitli bölgeleri topçu atışlarıyla vurdu. Gazze’nin orta kesimini tanklarla, kuzey kesimini de uçaklarla vuruyor. Saldırgan ana hedef olarak evleri ve okulları seçerken, son saldırılarda ne kadar ölü ve yaralı olduğu henüz bilinmiyor.

Birleşmiş Milletlerin yargı organı Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen, başta ABD olmak üzere batılı demokrasilerin siyasi ve askeri desteğine sahip olan İsrail ordusu Gazze’nin tümüne yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Son olarak G7 toplantısı için İtalya’da buluşan batılı liderler, siyonist rejime destek verdiklerini dün bir kez daha yazılı açıklama ile beyan ettiler.

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını hız kesmeden sürdürüyor. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, işgalci ordusu, Refah kentinin merkezinde UNRWA’ya bağlı bir okulu topçu atışlarıyla hedef aldı. Saldırı sonrası ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz bilgi edinilemedi.

Refah’ın batı kesiminde ise işgal ordusu El-Uzbe bölgesi ve İsveç Köyü yakınlarındaki bölgelere topçu atışı ve tanklarla saldırı düzenledi. Siyonist zırhlı araçlarının Refah’ın en batı noktasındaki Tel es-Sultan bölgesine doğru ilerlemeye çalıştığı aktarıldı.

Refah’ın batısında Filistin direniş güçleri ile işgal askerleri arasında zaman zaman çatışmalar yaşandığı, direniş güçlerinin bazı askerleri havan topuyla hedef aldığı ifade edildi.

Öte yandan siyonist tanklarının aralıklarla Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kenti ile Bureyc Mülteci Kampı’na da saldırılar düzenlediği belirtildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, siyonist rejimin 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 37 bin 266 Filistinlinin şehid olduğunu, 85 bin 102 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.

Enkaz altında halen binlerce şehid olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Gazze’nin kuzeyinde 3 evi bombaladı

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, siyonist savaş uçakları Gazze kentine bağlı Et-Tuffah ve Et-Şucaiyye mahallelerinde 3 eve saldırı düzenledi.

Saldırılarda aralarında bir bebek, kadın ve çocukların da olduğu 19 kişi şehid oldu, 50’den fazla kişi yaralandı. Yaralıların El-Ehli Baptist Hastanesine nakledildiği aktarıldı.

Batı Şeria’nın El-Halil şehrinin İdna beldesinde, İsrail cezaevinde 19 aydır tutulan Filistinli Muhammed Hatim Beşir’in dün tahliye edilmesi sonrası evinin önünde kutlama hazırlığı yapıldı. İşgal askerleri, Beşir’in evinin bulunduğu bölgeye baskın düzenleyerek, kutlama için konulan sandalyeleri kırdı. Kutlama için yapılan hazırlıklara zarar veren İsrail askerlerinin sosyal medyadan paylaşılan görüntüleri de tepkilere yol açtı.

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 9 bin 185’e yükseldi.

İtalya’da buluşan batılı liderlerden ortak bildiri

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *