Havaya da Vergi

Havaya da Vergi

‘Firavuna git çünkü o azdı’ emrini tutan peygamber vazifesini bi-hakkın yapmıştı; ya peygamberleri takip ettiklerini söyleyenler, bunlar ne yapıyorlar kendi çağlarında kendi Firavunlarına?..

Hüseyin Alan

Allah’ın tüm yarattıklarının eşit olarak istifade etmesi için sunduğu doğal kaynaklar ve imkanlara el koyup gasp eden,

Kendilerine %99 ayırıp kalanlara %1 “bahşiş veren” tağutlar ve adamları,

Doğayı kirlettikleri, temiz suları zehirledikleri; çevreyi ve kentleri yaşanmaz kıldıkları; ırmakları ve denizleri kuruttukları; canlıların biyolojik yapısını bozdukları; kimyasal ve biyolojik silahlarla toplu katliam yaptıkları yetmiyormuş gibi

Allah’ın tüm varlık alemine istifadeleri için bedavaya sunduğu içme suyunu şişeleyip parayla sattıkları da yetmemiş gibi,

Şimdi de “havayı” ayak izi karbon vergisi” adıyla vergilendirip paraya çevirmeye teşebbüs ediyorlar…

“Firavuna git çünkü o azdı” diyordu Allah; suç ortakları Karun ve Belamla birlikte helak edilecek zamanı bildirmek için: Son uyarıya kulak verme fırsatı tanındığında…

Firavunlar ve ortakları tek başlarına onca baskıyı, zulmü, ifsadı yapabilir, şiddeti uygulayabilir; fütursuzca soyguna, vurguna ve katliama kalkışabilir miydi?

Yalnızca ordusuna, polisine, istihbaratına güvenip cüret edebilir miydi; halk desteği olmadan!..

Normal insanları Firavunlaştıranlar, Karunlaştıranlar, Belamlaştıranlar olmasaydı olabilir miydi Firavunlar Firavun, Karunlar Karun, Belamlar Belam?..

Firavuna git çünkü o azdı emrini tutan peygamber vazifesini bi-hakkın yapmıştı; ya peygamberleri takip ettiklerini söyleyenler, bunlar ne yapıyorlar kendi çağlarında kendi Firavunlarına?..

Fesat karaları ve denizleri kapladığında Allah tarihe ve topluma bizzat müdahale eder; tarihin yasası bu: Bu arada insanlara işledikleri suçlarının cezasının bir kısmı bu dünyada yaşatılır.

Ceza sadece Firavunlara ve adamlarına ulaşmayacak, ifsada sessiz kalan, tepkisizliğiyle tağutlara destek olan suç ortaklarına da ulaşacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Ahmet HAkan Çakıcı
    15 Haziran 2024, 18:17

    tefecilerin eski memurunun vergi üzerine vergi getirdiği şu günlerde ne doğru düzgün bir sanayisi ne doğru düzgün tarımı ne doğru düzgün ihracatı ne doğru düzgün işletilen madeni ne doğru düzgün toplayabildiği vergileri olan AFGANİSTAN’ın vergi indirimine gitmesi, az gelirlileri VERGİDEN muaf tutması HOŞ bir tesadüf müdür acaba?

    Geçende bir röportajda "Nasıl oluyor da paranız Amerikan doları karşısında değer kazanıyor?" diye soranlara bir Afganistan Yetkilisi "Halktan topladığımızı halka geri veriyoruz, cebimize atmıyorruz ki enflasyonla radaki açığı kapatmaya çalışalım" diye bir cevap vermişti.

    REPLY