Londra’daki baronlar tartışması

Londra’daki baronlar tartışması

Habertürk’teki Ali Koç-Aziz Yıldırım tartışmasına baronlar kimi destekliyor tartışması damga vurdu. Ali Koç, “Baronları anlatır mısınız?” sorusuna Aziz Yıldırım: “Londra’daki FETÖ’cü baronlar, öğrenirsin yakında.” diye yanıt verdi. Yıldırım, “Anlatırsam ben altında kalırım sen kalmazsın. Sen Koç’sun.” dedi.

Habertürk ekranlarında Ahmet Selim Kul moderatörlüğünde dün gerçekleşen tartışmaya iki isim programa tokalaşarak başladı.

AZİZ YILDIRIM: BEN GEÇMİŞİ KAPATIRIM

“Şimdi ben neden geldim?” diyen Aziz Yıldırım şöyle devam etti:

“Sayın Ali Koç konuşma yapmış. Son bölümünde enteresan çağrı söylemiş. Demiş ki, ‘Bizim anti Fener durumundan dolayı Fenerbahçe başarılı olamıyor, bunun için beraber mücadele edelim’. Bu isteği doğrultusunda konuşmak istedim. Kendisi geçmişten bahsetmeyeceğim diyor. Biz de bahsetmeyeceğiz, kapattık.

Öncelikle teşekkür ederiz son dakika. Sayın Başkan beni aradı dedi ki ulusal kanala çıkalım. Ben Fenerbahçe TV istemiştim. ‘Moderatörsüz yapalım’ dedi. Bazı arkadaşlar dedi ki moderatörsüz olmaz… Ben uzun zamandır bu görüşmeyi istiyordum. Bu masadan kalktığımız zaman bir ve bütün Fenerbahçe’ye ihtiyacımız var. Bu 2 kişinin arasındaki kırgınlık, kızgınlık bu camianın birleşmesine bütünleşmesine engel oluyor. Ben uzun zamandır bunu istiyordum.

20 yıldır en çok sizin döneminizde bizim dönemimizde de olağan akışla anlatılmayacak şeyler yaşadık. Bu sene yaşadıklarımız… Ben başkan olduğum takdirde sayın Aziz Yıldırım istiyorsa destek olmak amenna, kendisi başkan olduktan sonra bizim yapabileceğimiz bir şey varsa ben geçmişi kapatırım.

Aziz Yıldırım: Aliciğim 6 senedir iyi olan bir şey yok ki. Benim de son 4 senem kötü.

Ali Koç: Siz sadece futbol düşünüyorsunuz.

Aziz Yıldırım: Amatöre çekmeyin. Kurucusu benim. 1998’de ben verdim Forti Murat’la kadınları kurduk. Amatörlerle ilgili bir şey söylemiyorum. Burada bir tek futbol sıkıntılı. Aliciğim sana bir şey tavsiye edeyim; Hallac-ı Mansur‘u oku. Benim ne dediğimi anlarsın.

Ali Koç: Size mektup yolladım açmadınız.

Aziz Yıldırım: Açarız şimdi.

Ali Koç: Ne oldu da açıyorsunuz şimdi?

Aziz Yıldırım: Kendi hatalarını lütfen gör. 1 yıl hapis yatmışım, ‘gık’ dememişim. Benimle kimler pazarlığa geldi kabul etmedim. Çocuğumla Cannes’e gittim. Israrla bana ‘Türkiye’ye dönme’ demelerine rağmen ‘Ben Fenerbahçe Başkanıyım gitmem lazım,’ uçak tuttum geldim.

Ali Koç: Bütün Türkiye takdir etti.

Aziz Yıldırım: Uçağa bindim ve geldim. 6 ay yakalayabilir beni içeri atabilirlerdi. Yeniden yargılama çıktı, süreç devam etti.

Ali Koç: Çok badireler atlattık, en kötüsünü siz atlattınız.

Aziz Yıldırım: Şu mahkemeleri halledebiliyorsam halledeyim ‘Sen devam et arkadaşlarla’ dedim. Sen ‘hayır’ dedin.

Ali Koç: O kadar çok zigzag yaşıyorsunuz ki.

Aziz Yıldırım: Ben hiç yapmam.

Ali Koç: Mesela bugün genel kurullarda tezahürat olmaz diyorsunuz. Tezahürat yaparken videolarınız var.

Aziz Yıldırım: Konuşmacı varken herhangi tezahürat yapmış mıyım? Bir konuşma yapılıyorsa onu yuhalamak, tenkit etmek. Alkış yapabilirsiniz. Bizim genel kurul o hale geldi ki sana da bana da bağırıyorlar. Böyle olmaz.

Ali Koç: Bir kere biz sizinle 6 sene yöneticilik yaptık. Siz başkan biz yöneticiydik. Güzel günlerimiz de oldu, badireler de atlattık.

Aziz Yıldırım: Sona kadar hep iyiydik.

Ali Koç: 2012’de ben ayrıldım. Size yapılan zulme son verildi. O günden bugüne Fenerbahçe’ye yapılanlar, yaşatılanlar, eminim siz de benim kadar isyan ediyorsunuzdur.

Aziz Yıldırım: Öyle.

‘FETÖ’CÜ BARONLAR, ÖĞRENİRSİN YAKINDA’

Ali Koç: Baronları anlatır mısınız?

Aziz Yıldırım: Londra’daki FETÖ’cü baronlar, öğrenirsin yakında.

Ali Koç: Niye anlatmıyorsunuz? Anlatın yahu.

Aziz Yıldırım: Anlatırsam ben altında kalırım sen kalmazsın. Sen Koçsun.

Ali Koç: Baronları bitirelim.

Aziz Yıldırım: Seni destekliyorlar. Benden dolayı. Ben olmasaydım seni desteklemeyeceklerdi.

Ali Koç: Baronların benimle ilişkisi neymiş?

Aziz Yıldırım: İlişkisi yok seninle. Seninle benimle değil. Onların işi Türkiye’de.

Ali Koç: Niye bunları aklınıza sokuyorsunuz?

Aziz Yıldırım: Bir araştırın. Senin şahsınla ilgili değil. Ben olduğum için sizi destekliyorlar.

Ali Koç: Siz bana ABD projesi, siyaset FETÖ iması yaptınız?

YILDIRIM: KOÇ’U EMNİYET’E ALACAKLARDI

Aziz Yıldırım: Kumpas davasına gittim. Şikayetçi oldum. Seninle ilgili ‘alalım’ dediler. Şekip şahittir.

Ali Koç: Beni nereye alacaklar?

Aziz Yıldırım: Emniyet’e

Ali Koç: Neden?

Aziz Yıldırım: Böyle bir şey yaparsanız şikayeti geri alırım dedim.

Ali Koç: Bu camia size Fenerbahçe’nin başkası olduğu için sahip çıktı.

Aziz Yıldırım: Şikayetçiyim dedim, savcı, hakimden. Orada bu sözü söylediler. Ali Bey’i de çağıracağız dediler. Sakın ha dedim. Şekip Mosturoğlu şahit.

Ali Koç: Bir şey söylemek istiyorum. 103 gerçek kişi. 2018 öncesi beni Cimer’e şikayet etti.

Aziz Yıldırım: Benim adım var mı?

Ali Koç: Bir şey sormak istiyorum, 3 Temmuz davasında beni sorumlu tutuyor. Benim tapemin çıkmadığını bütün operasyonları ben yapıyormuşum.

Aziz Yıldırım: Adamları tespit edelim.

Ali Koç: CİMER vermiyor, 1 kişiden bahsediyor. Siz yaptınız demiyorum. Sonra sizin FETÖ imanız oldu. Ankara’da evrak dağıttınız Amerikan projesi olduğuma dair.

Aziz Yıldırım: Şerefsizim öyle bir evrak dağıtmadım, hani getir.

‘DOSTUNUZ MEHMET UÇUM DEVREYE GİRDİ’

Ali Koç: Siz de şampiyon olamamıştınız. Sizin borçlanarak aldığınız gayrımenkulleri, temlik olarak UEFA’ya, TFF’ye veremiyoruz, harcama limitlerimiz artsın diye. İlk 2 sene hatalar, kadro mühendisliği, hoca tercihi. Ama ikinci senede bile 22. haftada şampiyonluğun en büyük adayı bizdik, ondan sonraki 7 hafta boyunca 21 puanın sadece 3’ünü alabildik. Doğradı hakemler bizi. Siz o zaman herhalde maçları seyretmiyordunuz, seyretseydiniz bir kafa gösterirdiniz. O kadim dostunuz Mehmet Uçum devreye girdi.

Aziz Yıldırım: Senin dostun değil mi?

Ali Koç: Benim dostum hiç değil.

Aziz Yıldırım: Sen gidip konuşmadın mı adamla? Antalya maçından sonra Beylerbeyi’nde buluşup, konuşmadınız mı?

Ali Koç: Bir kere konuştuk, yok öyle bir şey.

Aziz Yıldırım: Telefonla konuşmadın mı? Erol Bey konuşmuyor mu?

Ali Koç: Yok öyle şey, 1 dakika sizin terminolojiyle. Ben hayatımda bir defa görüştüğüm adamla siz onlarca kez görüştünüz.

Aziz Yıldırım: Ben görüştüm, gene görüşürüm.

FENERBAHÇE GENEL KURULU

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününde ise başkan adaylarından Aziz Yıldırım, genel kurulun divan başkanlığı seçimindeki usulsüzlük iddiasıyla stadı terk ederken, Ali Koç konuşma yaptı.

Ülker Stadı’nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığına Vefa Küçük’ün seçilmesiyle başlayan kongrede önce Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun faaliyet raporları okundu. Üyelerin konuşmalarından sonra kürsüye Başkan Ali Koç çıktı. Ali Koç, kendisini destekleyen ve desteklemeyen tüm Fenerbahçelilere “İyi ki Ali başkanla devam ettik” dedirtmenin en büyük hayali olduğunu söyledi.

Stada gelen herkese teşekkür eden Koç, “Fenerbahçe demokrasisine hep beraber değer kattık. Çok farklı bir gün bekliyorduk. 6 senedir hayal ettiğim çok istediğim ama gerçekleşmeyen buluşma bugün gerçekleşecekti ama yine olmadı. O kadar çok şey söylendi ve yapıldı ki son 6 ayda özellikle de son 2 haftada insan bunlara cevap veremediği zaman olmuyor. Atılan iftiralarda, söylenen yalanlarda bir gram doğruluk payı olmadığı zaman insan isyan ediyor.” diye konuştu. Mertçe, insanların gözüne bakarak konuşmayı sevdiğini dile getiren Koç, şöyle devam etti:

“En büyük hayalim 3 sene sonra, kayıtsız şartsız son 6 senede beni ve arkadaşlarımı destekleyen, yeri geldiği zaman ağır eleştiren ama kayıtsız şartsız Fenerbahçe olduğu için bizleri destekleyen insanlara bundan 3 sene sonra ‘iyi ki Ali başkan ile devam ettik’ dedirtmek. Hepinize borcum var. ‘İyi ki yapmışız, iyi ki dayanmışız, iyi ki dayanma gücü vermişiz, bakın iş nereden nereye geldi’ dedirtmek.”

Fenerbahçe’nin devasa bir güç olduğunu savunan Koç, “6 senede futbol dışında geldiğimiz nokta itibarıyla çok önemli mesafeler kat ettiğimizi söyleyebilirim. Biz dün Avrupa’nın batmaya en yakın kulübünden bugün kalkıp Jose Mourinho’yu getirecek konuma geldik. Bunu kim küçümsüyorsa art niyetlidir. O zamanki başkanın ‘Bu kulüp batmış.’ söylemlerinden, geçen sene kurduğumuz takıma ulaşmışsak bu çok büyük bir başarıdır. Ama daha yeni başlıyoruz. Benim ağzımdan ‘şöyle yaptık böyle yaptık’ duymadınız, inşallah duymayacaksınız. Fenerbahçe başkanıysanız bunları yapma zaruretindesinizdir. Bilerek isteyerek hiçbir zaman yanlış yapmadık.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’yi Avrupa’nın finansal olarak en kötü durumdaki kulüpleri arasındayken devraldıklarını vurgulayan Koç, kulüpten alacağının olmadığını yineledi. Kulübün 2014’ten önceki finansal kayıtlarının net şekilde tutulmadığını dile getiren Koç, finansal manevra alanlarının genişlediğini ve gidecek çok yollarının olduğunu anlattı, “Biz olağanüstü şartlarda gemiyi yüzdürmeye devam ettik. Futbol dışında şampiyonluklar madalyalar mevcut.” dedi.

‘Fenerbahçe, bir yapı tarafından hedefe konuldu’

Yeniden aday olma süreciyle ilgili de açıklamada bulunan Koç,20 yıldır Fenerbahçe’nin bir yapı tarafından hedefe koyulduğunu, bu mücadelenin yarıda kalmaması için aday olduğunu dile getiren Koç, “Biz isyan bayrağını çektikten sonra Türk futbolunda bahis operasyonu başladı, yabancı VAR hakemleri geldi, saha hakemleri yabancı olacaktı talihsiz yumruk olayından sonra cesaret edemediler. Bir arkadaşımız Büyükekşi için ‘Yerli yerinde duruyor.’ dedi ama sonrasında seçim çağrısı yaptılar. Bu işi Avrupa boyutuna taşıdığımız zaman bakın taşlar nasıl yerinden oynayacak. Belki de 20 sene sonra ilk kez çok adaylı bir TFF seçimine gidiyoruz. Fenerbahçe 20 yıldır saldırı yaşıyor. Fenerbahçe’nin bir duruşu var, ipi kimseye bağlı değil. Fenerbahçe bu Cumhuriyet’in bütün ilkelerini damarlarında yaşamaktadır, ne bir kupa ne de başka bir şey için taviz vermemektedir. Tarihte böyle geldi, böyle gidecek. Benim ‘Başkan olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar.’ sözlerim bir isyandı, bir teslimiyet değildi. Olsaydı bu takım son derbiyi alamazdı, rakibin bu kadar ittirilmesine rağmen şansını son haftaya taşıyamazdı.” açıklamasını yaptı.

‘Babamın naaşı kaybolmuştu’

Başkan adayı Aziz Yıldırım’ın genel kurulu terk etmesiyle ilgili olarak da konuşan Koç, şunları söyledi:

“Bu sabah bir tatsızlık yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Bu bir strateji midir, bir mağduriyet midir bilmiyorum. Bir arkadaşın ‘Ben Bodrum’a gidiyorum.’ dediğini görmüşler. İnsanlar arıyor ‘Benim gelmeme gerek yok.’ diyor. Aman diyeyim, yarın buraya 25-30 bin kişinin gelmesi lazım. Biz kazanacağız. Kazanan da kaybeden de birbirini kucaklayacak. Pazartesi sabahı bu yolculuğa hep beraber çıkacağız. Bu çağrıyı Sayın Aziz Yıldırım’a da yapmak istiyorum. Babam ‘Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur.’ demişti. Rahmetli büyükbabamın naaşı çalınmıştı, 8 ay bulamamıştık. Sonra aynı kabristanda bulundu. Allah kimseye yaşatmasın. Kabristandan çıkarken bir aile ferdine basın mensubu ‘Affeder misiniz?’ dedi. Aile mensubu da ‘Nasıl bunu sorarsınız?’ diye tepki gösterdi. Sonra aynı adam babama aynı soruyu sordu, babam da ‘Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur.’ dedi. Hele söz konusu Fenerbahçe menfaatlerinde birleşmekse kesinlikle yoktur. Sayın Başkan niye bunu söyledim, bugün burada yaşananlar sebebiyle üzgünüm. Fenerbahçe’ye büyük emekler verdiniz, uğruna hapis yattınız, maddi manevi fedakarlık yaptınız. Ama insan değişir, bir tek aptallar ve ölüler değişmez. Siz de değiştiniz, garip değiştiniz. Sizin bu kulübe olan aidiyetinizin temelden sarsıldığını görmek benim için içler acısı bir durumdur.”

Son 6 yılda yaşanan her şeyi unutmaya hazır olduğunun da altını çizen Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Siz bende ne suç görüyorsanız her şeyi affedin, bizden bunu bekleyen taraftarların istediğini yapalım. Güç birliği yapalım, bu camianın hak ettiği yere gelmesinde sizin de tuzunuz olsun. Ve size söz veriyorum, geçmişten kalan hiçbir konuya bir daha girmeyeceğim. Siz hazırsanız ben yepyeni bir sayfa açmaya hazırım. Camianın buna ihtiyacı var. Ne Aziz Yıldırım, ne Ali Koç, 20 senedir kanser virüsü gibi yerleşmiş anti Fenerbahçe lobisiyle tek başlarına mücadele edemez. 26 sene buraya başkanlık yapmış 2 kişi birbiriyle bu durumda olunca camia da kökünden ayrışır. Ben bunun için her şeyi yapmaya, yutmaya, sineye çekmeye razıyım. Yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın. Çünkü bu camia birbiriyle uğraşmaktan çok yorgun düştü, bundan hep rakipler faydalandı. Şimdi sen, ben için değil Fenerbahçe için birleşme zamanı. Yaşa Fenerbahçe. Pazartesi günü yepyeni bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz, hazırlanın.”

(Kaynak: VeryansınTv)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *