Gazze’nin kuzeyi, ortası ve güneyi bombardıman altında

Gazze’nin kuzeyi, ortası ve güneyi bombardıman altında

Batılı demokrasilerin himayesindeki siyonist İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin kuzey, orta ve güneyini hedef alan saldırılarında en az 10’u çocuk 17 Filistinli hayatını kaybetti. Cibaliya ve Zeytun mahallelerinde ise 21 Filistinli şehid oldu. İşgalci, iki gündür yakıp yıktığı Batı Şeria’nın Cenin kentinde ise 12 Filistinliyi şehid etti.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, düşman İsrail ordusu Gazze kenti ile Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde 2 eve saldırı düzenledi. İşgal güçlerinin, Gazze kentinin merkezindeki ed-Derec Mahallesi’nde bir evi bombalaması sonucu en az 10’u çocuk 16 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Refah kentinde, “eş-Şair” ailesine ait evin hedef alınması sonucu da bir Filistinli şehid oldu.

Yine Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, siyonist savaş uçakları Gazze kentinin Zeytun Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonuna hava saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi şehid oldu, 20 kişi yaralandı.

Siyonist savaş uçaklarının, yerinden edilen Filistinlilerin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki barınma merkezinden çıkışı sırasında düzenlediği bombardımanda 4 kişi şehid oldu. Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği bir başka hava saldırısında da 7 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Düşman savaş uçakları, Refah kentinin güneyi ve orta kesimlerini vururken, Refah kenti sahillerindeki balıkçı tekneleri, siyonist hücum botları tarafından açılan ateş sonucu ağır hasar gördü. Siyonist topçuları da Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya el-Beled diye bilinen bölgelere yoğun saldırı düzenledi.

Cenin kenti ve Cenin mülteci kampı

Düşman İsrail ordusu, iki gün süren askeri saldırılarının ardından işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı’ndan çekildi. Görgü tanıkları AA muhabirine yaptıkları açıklamada, işgal ordusunun 21 Mayıs sabahı başlattığı askeri saldırılarının ardından bu sabah Cenin kenti ve kampından tamamen çekildiğini söyledi. Görgü tanıkları, yüzlerce Filistinlinin, işgal ordusunun çekilmesinden sonra Cenin Mülteci Kampı’ndaki evlerine ve mülklerine dönmeye başladığını ifade etti.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, Cenin’deki Er-Razi Hastanesi Müdürü Fevvaz Hammad, dün akşam Cenin’de yaralanan 30 yaşındaki Mustafa İbrahim Musa Cebarin’in hayatını kaybettiğini açıkladı. İşgal ordusunun 21 Mayıs sabahı işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı’na başlattığı saldırılarda şehid olanların sayısı 12’ye yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana siyonist işgal askerleri ile yasa dışı yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 517 Filistinli şehid oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, işgalci İsrail ordusunun Cenin’e 21 Mayıs’ta başlattığı saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısının 11’e yükseldiği duyurulmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *