“Gazze’deki savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirini gerçekleştiremedik”

“Gazze’deki savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirini gerçekleştiremedik”

Siyonist Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, işgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını itiraf etti. Netanyahu hükümet saldırılarına başlarken üç hedef belirlemişti, Hamas’ı yok etmek, esirleri geri getirmek ve Gazze’yi tehdit oluşturmayacak hale getirmek.

Siyonist Kanal 13 televizyonunun haberine göre Tzachi Hanegbi, parlamentodaki Güvenlik ve Dışişleri Komisyonu Toplantısı’nda, ordunun Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü saldırıların durumuyla ilgili bilgi verdi.

Toplantı sırasında konuşan Tzachi Hanegbi, “Savaşın stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşamadık.” dedi.

Kaçırılan Gazze’deki siyonist esirlerin ülkeye geri getirilmesi konusunda anlaşmaya varamadıklarına ve Hamas’ı deviremediklerine işaret eden Tzachi Hanegbi, Gazze Şeridi çevresinde yaşayanların güvenli şekilde evlerine dönmelerine de izin veremediklerini dile getirdi.

Tzachi Hanegbi, işgal ordusunun, savaşın hedeflerine ulaşmanın çok uzun bir zaman alacağını, bir yıl değil, yıllar alacağını söylediğini ifade etti.

ABD başta olmak üzere batılı demokrasilerin himayesindeki siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde yürüttüğü barbar savaşın başlangıcında Binyamin Netanyahu hükümeti üç hedef belirlemişti. Bu hedefler, Hamas’ı askeri ve yönetim olarak ortadan kaldırmak, Gazze’deki İsrailli esirleri kurtararak ülkeye geri getirmek ve Gazze’nin gelecekte İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *