ABD, Gürcistan’daki Rus yanlılarını uyardı

ABD, Gürcistan’daki Rus yanlılarını uyardı

Gürcistan’da batı yanlısı cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesine karşın başbakan tarafından gündemde tutulan “yabancı etkinin şeffaflığı” yasasının yürürlüğe girmesi halinde “harekete geçecekleri”ni söyledi.

ABD’li Bakan Antony Blinken, Temsilciler Meclisi’ndeki bütçe oturumunda Gürcistan ile ilgili soruları yanıtladı. Yahudi bakan Blinken, ABD yönetiminin “yabancı etkinin şeffaflığı” yasasıyla ilgili “endişeli” olduğunu vurgulayarak, bunu “Moskova’nın oyunu” olarak nitelendirdi.

Gürcistan’da protestolara yol açan yasanın, ülkenin AB’ye doğru ilerleme arzusuna ters olduğu yorumunu yapan bakan, “Buna karşılık olarak ne yapabileceğimizi çok sıkı şekilde inceliyoruz ve harekete geçeceğimizi tahmin ediyorum. AB, Gürcistan’ın katılım süreci üzerindeki etkisine bakıyor.” dedi.

Gürcistan’da seçilmişlerin oluşturduğu parlamentonun onayladığı “yabancı etkinin şeffaflığı” konulu yasa, Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili tarafından veto edilmişti.

Yasanın parlamentoya gelişi öncesinde Avrupa Birliği ve ABD tehditlerde bulunmuş, bunun kabul edilmesi halinde sonuçları olacağını duyurmuştu. Yasa veto edilmesine karşın ABD, tehditlerini sürdürüyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *