Hamas: Bağımsız bir devlet kurma yolunda önemli bir adım

Hamas: Bağımsız bir devlet kurma yolunda önemli bir adım

Hamas hareketi, Filistin Devleti’nin bugün Norveç, İrlanda ve İspanya tarafından tanınmasını memnuniyetle karşıladı ve bunu başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma yolunda önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Hareket yaptığı açıklamada, bunun aynı zamanda “topraklarımız üzerindeki hakkımızı tesis etme yolunda önemli bir adım” olduğunu belirterek, dünya ülkelerine Filistinlilerin meşru haklarını tanıma ve topraklarındaki İsrail “işgalini” sona erdirme çağrısında bulundu.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, Hareketin siyasi büro üyesi Basem Naim bugün AFP’ye yaptığı açıklamada, Filistin halkının “yiğit direnişinin” üç Avrupa ülkesini Filistin devletini tanımaya sevk ettiğini söyledi. Naim şunları söyledi: “Ardı ardına gelen bu tanımaların, bu yiğit direnişin ve Filistin halkının efsanevi kararlılığının doğrudan bir sonucu olduğunu vurgulamak isterim.” Naim, bu tanımaların “Filistin davasına yönelik uluslararası tutumda bir dönüm noktasını” temsil ettiğini ifade etti.

Kassam: Direniş devam ediyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları, siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi içindeki işgal güçlerine ağır darbeler indirmeye devam ediyor. Kassam Tugayları bugün (21 Mayıs Çarşamba) yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beytu Hanun bölgesinde işgalci askerlerden bir grubu pusuya düşürdüğünü, güney kesimde yer alan Refah bölgesinde de işgalcilere ait muhtelif askeri araçları hedef aldığını duyurdu.

Kassam Tugayları yaptığı askeri açıklamada Beytu Hanun bölgesinde işgalci askerlerden, 10 piyadeden oluştuğu belirlenen bir gruba çapraz operasyon düzenleyerek roket ve el bombalarıyla saldırı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Açıklamada olay yerine işgalcilerin kurtarma güçlerinin gönderilmesi sırasında da mücahitlerin şuvaz bombalarıyla saldırılar düzenledikleri ve hem önceden pusuya düşürülenlerin hem de onları kurtarmaya gelenlerin tamamının etkisiz hale getirildiği, bunlardan bazılarının öldürüldüğü bazılarının da yaralandığı ifade edildi.

Kassam Tugayları bir başka açıklamasında ise Refah şehrinin güneyindeki Brezilya Mahallesi’nde Behlul Apartmanı’nın yanında Merkava tipi bir işgal tankını El-Yasin 105 tipi füzeyle vurarak imha ettiğini duyurdu.

Ayrıca Refah’ın güneyindeki Salahuddin Kapısı (Refah Sınır Kapısı) civarında işgalci askerleri taşıyan bir nakliye aracını tandom füzesiyle vurduğunu bildirdi.

Brezilya Mahallesi’nde Mısır-Filistin sınırında işgalcilere ait iki adet D9 buldozeri de El-Yasin 105 tipi füzelerle vurduğunu belirtti.

Siyonistlerin 229 günden beri sürmekte olan vahşi saldırılarına, katliamlarına ve yıkımlarına rağmen Kassam Tugayları işgal güçlerine karşı kararlılıkla mücadele ediyor ve bu mücadele karşısında işgal güçleri önemli kayıplar verdi. Bu kayıpların bir kısmı işgal ordusunun itiraflarına da yansıdı. Ancak işgal ordusu kayıplarının önemli bir kısmını gizlemeye devam ediyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *