Siyonistlerde hayal kırıklığı!

Siyonistlerde hayal kırıklığı!

ABD’nin sağladığı silahlarla Gazze’de insan kıyımına devam eden siyonist İsrail rejimi, Refah’a saldırma arzusunun ABD’nin silah sevkiyatını durdurma tehdidi ile karşı karşıya kalması nedeni ile hayal kırıklığı yaşadı. Öte yandan Biden, İsrail’in henüz kırmızı çizgiyi aşmadığını öne sürdü.

Siyonist rejimin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, siyonist devlet televizyonu KAN’a konuştu, Biden’ın, Refah’a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda İsrail’e silah göndermeyi durduracağı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Biden’ın açıklamasının “hayal kırıklığı yarattığını” ifade den Gilad, siyonist rejime yönelik baskı oluşturulmasının sadece düşmanları memnun edeceğini savundu. Gilad, “(Biden) Başkana ve Demokrat Parti’ye oy veren birçok Yahudi Amerikalı var ve onlar şimdi tereddütlü.” ifadelerini kullandı.

Siyonist aşırı sağcı Kültürel Miras Bakanı Amichay Eliyahu, Biden’ın açıklamasını, İkinci Dünya Savaşı öncesinde İngiltere’nin Nazilerle yaptığı anlaşmaya benzetti. İkinci Dünya Savaşı öncesi İngiltere ile Nazi Almanya’sı arasında 1938 yılında imzalanan Münih Paktı’nı hatırlatan Amichay, Biden’ı Nazilerle anlaşma yapan İngiltere Başbakanı Neville Chamberlain’e benzetti.

Amichay, “Biden, Winston Churchill gibi olabilir, ama Chamberlain olmayı tercih ediyor. Onursuzluğu tercih ediyor, bunun sonucunda onu hem onursuzluk hem savaş bulacak.” ifadelerini kullandı.

Likud Milletvekili Tali Gottlieb de, silah sevkiyatının durdurulmasına karşılık Gazze’yi hedef alacakları tehdidinde bulunarak, “ABD bizi hassas saldırı füzeleri vermemekle tehdit ediyor. Evet, ABD’ye haberlerim var. Bizim de hassas olmayan füzelerimiz ve kendimizi koruma hakkımız var. Bu yüzden belki hassas füzeler kullanarak belirli bir odayı veya binayı yıkmak yerine hassas olmayan füzelerimizi kullanarak (Gazze’de) on binayı çökertirim. On bina. Kullanacağım. Yapacağım şey bu.” dedi.

Biden: İsrail kırmızı çizgiyi henüz aşmadı

ABD Başkanı Biden, siyonist rejimin Refah’ta küçük çaplı saldırılarına izin verirken, geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda siyonist rejime silah göndermeyi durduracağını açıklamıştı.

ABD Başkanı Biden, ABD’nin CNN kanalına verdiği röportajda hem Gazze’deki duruma hem de İsrail’in Refah’a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda ABD’nin tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Biden, yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail’e sevkiyatını durdurmasına ilişkin, “Gazze’deki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrail’in) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü.” yorumunu yaparak Amerikan üretimi bombaların Gazze’de Filistinli sivillerin öldürülmesinde kullanıldığını kabul etmiş oldu.

Daha önce de birçok kez İsrail’in Refah’a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden, “Eğer Refah’a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah’ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim.” diye konuştu.

İsrail’in güvenliğine bağlığı kaldıklarını belirten Biden, “İsrail’in güvenliğinden uzaklaşmıyoruz. İsrail’in bu bölgelerde savaş yürütme kabiliyetinden uzaklaşıyoruz” şeklinde konuştu. Biden, ABD’nin İsrail’e Demir Kubbe hava savunma sistemi parçaları dahil olmak üzere savunma silahları sağlamaya devam edeceğini, ancak Refah’a geniş çaplı kara saldırısı başlatılması durumunda diğer sevkiyatların durdurulacağını söyledi. Biden, “İsrail’in Demir Kubbe açısından güvende olmasını ve son dönemde Orta Doğu’dan gelen saldırılara karşılık verme kabiliyetini sağlamaya devam edeceğiz. Ama bu (Refah’a kara saldırısı) tamamen yanlış. Silahları ve top mermilerini tedarik etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Biden, İsrail’in Mısır sınırındaki Refah’taki eylemlerinin bölgede gerilime yol açmasına rağmen yoğun nüfuslu bölgelere girme yönündeki kırmızı çizgiyi henüz aşmadığını söyledi. Biden, “Sivil yerleşim yerlerine girmediler. Yaptıkları tam sınırdaydı ve bu, şu anda Mısır açısından sorunlara neden oluyor” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer üst düzey isimlere yerleşim yerlerindeki operasyonlara ABD’nin desteğinin sınırlı olduğunu ilettiğini söyleyen Biden, “Netanyahu ve savaş kabinesine şunu açıkça ifade ettim, yerleşim yerlerine girerlerse desteğimizi alamayacaklar” dedi.

Katil İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş 1.5 milyon Filistinli Müslümanın sığındığı güneydeki Refah kentinin doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *