ABD’li General: Savaşta siviller ölebilir, biz de çok öldürdük

ABD’li General: Savaşta siviller ölebilir, biz de çok öldürdük

Siyonist barbarların önemli destekçilerinden ABD’den, ‘sivil katliamına’ yeni bir meşrulaştırma girişimi geldi! Pentagon’un önemli isimlerinden Mark Milley, savaşlarda sivillerin ölebileceğini, kendilerinin de Fransa’da, Japonya’da ve Irak’ta savaşla ilgisi olmayan çok sayıda sivili katlettiklerini anlattı.

ABD eski Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Washington D.C.’deki Yapay Zeka Fuarı’nda düzenlenen panelde konuştu.

Gazze’deki yıkımın ve sivil ölümlerin savaşın kaçınılmaz bir sonucu olduğunu savunan Mark, “Gazze’de ölen masum insanlar için kendimi çok kötü hissediyorum ama hepimiz, İsrail’in yaptıkları konusunda kendimizi haklı çıkarmadan önce şunu da unutmamalıyız ki ABD olarak biz de Musul’da, Rakka’da çok sayıda masum insanı öldürdük.” ifadesini kullandı.

Ahlaktan söz etmek!

 

Mark Milley, ABD’nin 2. Dünya Savaşı’nda da Normandy çıkarması sırasında 12 bin Fransız sivili, Japonya’da Hiroshima ve Nagasaki hariç 69 şehri yok ettiğini hatırlatarak, “Çok sayıda insanı, hükümetiyle hiçbir ilgisi olmayan masum insanları, erkekleri, kadınları ve çocukları katlettik.” dedi.

Savaşın korkunç bir şey olduğuna işaret eden Mark, “Eğer bir anlamı olacaksa, eğer bir ahlak duygusu olacaksa, politik bir amacı olmalı ve en az maliyetle hızlı şekilde başarılmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Mark Milley’e, siyonist rejimin Gazze’deki yıkımı ve on binlerce sivili öldürmesini rasyonelleştirmeye çalışırken, ABD ordusunun suçlarını örnek göstermesine bazı çevrelerden tepki geldi.

Öte yandan katil İsrail rejiminin ABD’deki destekçilerinin, 21. yüzyılın en büyük insani felaketlerinden biri haline gelen Gazze saldırılarını haklı çıkarmak için ne kadar ileri gidebileceklerinin çarpıcı bir örneği olarak da değerlendirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *