Yahudi tabura ABD’den sembolik yaptırım

Yahudi tabura ABD’den sembolik yaptırım

Batı Şeria’da Filistinli Müslümanlara yönelik vahşi saldırıları nedeniyle İsrail ordusu bünyesindeki Netzah Yehuda taburuna yönelik olarak ABD’nin yaptırım uygulamaya hazırlandığı bildirildi. Siyonist kasap Netanyahu, ‘terör canavarı’na karşı savaş yürüten siyonist orduya karşı yaptırım uygulamanın ahlaki bir çöküntü olduğunu savundu.

Netzah Yehuda Taburu

Netzah Yehuda, Filistin karşıtı aşırı sağcı Yahudi yerleşimcilerden oluşan ve “Tepe gençliği” adıyla bilinen fanatik yahudi gençlerin katıldığı tabur olarak dikkati çekiyor. Ultra-Ortodoks Yahudiler için oluşturulan Netzah Yehuda taburunun üyelerinin tamamı erkeklerden oluşuyor.

Siyonist işgal ordusuna bağlı bu tabur, siyonist işgali altındaki Batı Şeria’da Filistinli Müslümanlara karşı zalimce şiddet uyguluyor.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, bu tabur Filistinli sivillere karşı uyguladığı çok sayıda şiddet olayları nedeniyle Ocak 2023’te Batı Şeria’dan, siyonist işgali altındaki Golan Tepeleri’ne gönderilmişti.

ABD neden yaptırım uygulayacak?

Siyonist Walla haber sitesi, ABD’nin işgal ordusunun Batı Şeria’daki “Netzah Yehuda” isimli tabura yaptırım uygulamayı planladığını iddia etti. Bu yaptırımla “Netzah Yehuda” taburu ve üyelerinin herhangi bir ABD askeri yardımı ve eğitimi almasının yasaklanacağı aktarıldı. Yaptırım kararını ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın “gelecek günlerde” açıklamasının beklendiği ileri sürüldü.

Adı açıklanmayan ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, bu adımın atılması halinde ABD’nin siyonist işgal ordusunda bir tabura ilk kez yaptırım uygulamış olacağına işaret edildi.

Netanyahu: Biz teröristlerle savaşıyoruz

Söz konusu yaptırım haberi üzerine siyonist kasap Binyamin Netanyahu, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, işgal ordusuna yaptırım getirilmemesi gerektiğini savundu.

ABD yönetiminin bazı yahudi yerleşimcilere getirdiği yaptırımlara işaret eden siyonist katil, Amerikan yetkilileriyle görüşmelerinde buna karşı çalıştığını belirtti.

Netanyahu, “Askerlerimizin terör canavarına karşı savaş yürüttüğü bir dönemde İsrail ordusuna yaptırım getirmek, saçmalık ve ahlaki bir çöküntüdür. Başında olduğum hükümet buna karşı tüm araçlarıyla harekete geçecektir.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *